Nimitys

Kasvattajaseurasta Seuraan

Erkki Meriluoto aloittaa kesäkuussa Seuran päätoimittajana.

Seuran vetäminen on mielestäsi unelma. Miksi?

Onhan se varmaan kaikilla alalla unelmana päästä vetämään omaa lehteä. Saan tehdä Iltalehdestä tutuista ”koko Suomen puheenaiheista” vieläkin luetumpia uudessa ympäristössä.

 

Mitä haasteita näet uudessa työssäsi?

Olen tottunut voimakkaaseen vauhtiin ja kokeilukulttuuriin. Voi olla, että tapa on vähän erilainen Seurassa. Vaikka uudistusajatuksia on päässäni paljon, käsijarru on pidettävä päällä, kunnes olen puhunut ihmisten kanssa ja tutustunut toimintaan.

 

Mitä haluaisit ennen muuta uudistaa?

Seuran sisällöt eivät verkossa välttämättä löydä niin paljon lukijoita kuin ansaitsisivat. Jakelun kuntoon saattaminen on yksi teema.

 

Miten uutismies sopeutuu aikakauslehteen?

Rekryprosessista ja käynnistä toimituksessa jäi luonteva ja lämmin fiilis. Myös Iltalehdessä tehdään muutakin kuin nopeaa verkkoon.

Miten pörssiyhtiön kasvatti sopeutuu perheyhtiöön?

On ollut aivan mahtavaa huomata pienet erot tekemisessä. On hienoa, että firmalla on ihmisomistajat ja -kasvot, että ollaan tunnistettavien henkilöiden palveluksessa.

Olet toinen Iltalehden ex-pomo tällä palstalla peräkkäin. Miksi sieltä lähdetään?

Varmaan jokaisella on omat syynsä. Itse olen päässyt Iltalehdessä tekemään ihan kaikkea. Kun Seurasta otettiin yhteyttä, mietin sitä mahdollisuutena uusiutua.

 

Parhaat ominaisuutesi journalistina?

Kokemus eri toimenkuvista, se auttaa ratkaisemaan ongelmatilanteita. Olen ihan hyvä tarinankertoja ja rohkea kokeilemaan.

 

Entä esimiehenä?

Helposti lähestyttävyys. Uutisrytmissä olen oppinut vastaamaan kuin apteekin hyllyltä. Kehitettävää on valmentavassa johtamisessa ja asioiden katsomisessa perspektiivillä.

 

Mitä sanoit esittäytyessäsi Seuran väelle?

Siellä joku luki kännykästä, että olen ollut nuorena HK Ruokatalossa sahaamassa sian selkärankoja, ja päädyin kertomaan näyistä teurastamossa. Aluksi tietysti esittäydyin ja kerroin työstäni Iltalehdessä.

 

Kerrot mielelläsi Urjala-taustastasi. Miten synnyinkunta näkyy sinussa?

Olen nähnyt Kehä Kolmosen ulkopuolistakin elämää. Olen tehnyt ”käsillä” töitä ennen lehtimiesuraa.

 

Miten päädyit journalistiksi?

Opiskelin 2000-luvun alussa liiketaloutta, tietojenkäsittelyä ja hypermediaa. Nokian kriisin myötä alan työpaikat vähenivät. Pääsin Photoshop-taidoillani Iltalehteen kesäkuvankäsittelijäksi, ja kirjoitin muutaman uutisjutunkin. Sitten menin tärisevin jaloin kysymään Reijo Ruokaselta syksyksi uutisvuoroja.

Erkki Meriluoto, 37, aloittaa kesäkuun alussa Seuran päätoimittajana. Sitä ennen hän on työskennellyt Iltalehdessä vuodesta 2004, viimeksi julkaisupäällikkönä. Muita toimenkuvia ovat olleet uutispäällikkö, toimittaja ja kuvankäsittelijä.