Nimitys

Manu Haapalainen Journalistin vakituiseksi toimittajaksi 

Manu Haapalainen, 51, on aloittanut Journalistin vakituisena toimittajana. Hänet nimitti tehtävään Journalistiliiton hallitus 11. huhtikuuta. 

Haapalainen on työskennellyt Journalistissa aiemmin määräaikaisena toimittajana eri mittaisissa, pitkissä sijaisuuksissa vuodesta 2014 lähtien. Hän on toiminut lehdessä myös toimitussihteerin sijaisena sekä Journalistiliiton määräaikaisena viestintäsuunnittelijana.  

Haapalaisella on pitkä kokemus journalismista. Hän on ollut toimittajana Yle Kulttuurissa ja Otavamedialla sekä toiminut pitkään freelancetoimittajana ja -kriitikkona. Hän on tehnyt paljon Journalistin kansijuttuja, joista moni on ollut lehden luetuimpia. 

”Olen ennenkin ollut hyvissä työpaikoissa, mutta Journalistiliitto on silti ollut niistä ylivoimaisesti paras”, Haapalainen kertoo. 

”Olen vasemmistolaisesta perheestä, ja koen ammattiyhdistyksessä työskentelemiseen voimakasta sydämen paloa. Näinä aikoina ja minä tahansa aikoina on oikein olla duunarin puolella! Kuten punkyhtyeeni Röökipaikka on osuvasti ammattiyhdistysliikkeestä runoillut: ’Se on kollektiivinen turvaverkko / Se on rikkaampi kuin esim. Aatos Erkko.’” 

Journalistin toimittajan tehtävä vapautui, kun aiemmin toimittajana ollut Marja Honkonen siirtyi lehden päätoimittajaksi maaliskuussa.  

Journalistin sisällöistä Haapalaista innostaa erityisesti mediakritiikki. 

Journalisti tekee Suomen parasta mediakritiikkiä ja -analyysiä. Lehti suostuu lisäksi julkaisemaan myös minun juttujani. Pidän työkavereistani melkein yhtä paljon kuin liiton kahviautomaatista. ” 

Lue lisää aiheista: