Kuolleita

Valoisa optimisti

Kuolleita: Tarja Latva-Karjanmaa

Työyhteisöämme kohtasi suruuutinen 30. joulukuuta 2015. Tarja Latva-Karjanmaa (s. 28. 3. 1970) kuoli liikenneonnettomuudessa Nurmijärvellä.

Tarja tuli kustannustoimittajaksi Kustannusosakeyhtiö Otavaan 2008. Biologian, fysiikan ja kemian oppikirjailijat saivat Tarjalta asiantuntevaa ohjausta ja positiivista kannustusta käsikirjoitustyössä.

Joulukuun alussa Tarja siirtyi uuteen työtehtävään oppimateriaalien verkkotuottajaksi. Hän oli innostunut mahdollisuudesta oppia uutta digitaalisesta julkaisemisesta.

Muistamme Tarjan hänen positiivisesta asenteestaan ja seesteisyydestään. Tarjan iloisuus ja ratkaisukeskeisyys toi työyhteisöön vakautta ja valoa. Hänellä oli aina aikaa auttaa. Emme varmaan koskaan kiittäneet häntä tarpeeksi.

Tarja oli työn lisäksi monessa mukana. Hän urheili, matkusti ja oli aktiivinen kunnallispolitiikassa ja seurakunnassa. Tarja puhui ekologisuudesta ja näytti itse esimerkkiä muun muassa kierrättämällä. Lisäksi hän lähti mukaan ammattiyhdistystoimintaan, ensin Otavan toimitusosaston hallitukseen ja hyvin pian myös SALin hallitukseen ja valtuuston varavaltuutetuksi.

Toimelias ja lämmin Tarja jätti suuren aukon moneen elämään ja yhteisöön. Ikävä on kova.