Laiton uhkaus muuttui lokakuun alussa virallisen syytteen alaiseksi rikokseksi, jos uhkaus kohdistuu henkilöön hänen työtehtävänsä tai julkisen luottamustehtävänsä vuoksi.
Aiemmin laiton uhkaus oli asianomistajarikos, jolloin syyttäjä ei voinut nostaa syytettä ilman uhrin rangaistusvaatimusta.
Media-alalle lakimuutos on tervetullut, koska journalisteihin kohdistuva uhkailu on jo vuosia ollut merkittävä uhka työntekijöille. Tutkimusten mukaan joka viides journalisti joutuu säännöllisesti sanallisten vihanilmausten kohteeksi.
Säännöllisen uhkailun kohteiksi ovat joutuneet myös esimerkiksi poliisit, opettajat, tutkijat, poliitikot ja taitelijat.
Lakimuutos on osa isompaa kokonaisuutta, jolla on tarkoitus ehkäistä nykyistä vahvemmin järjestelmällistä häirintää ja maalittamista.

Uusimmassa lehdessä
- Perinteisten mediatuotteiden yleisöt kutistuvat, mutta nekin on tehtävä – ja mielellään hyvin. Millaista on tehdä työtä, jolle toiset povaavat jo sukupuuttoa?
- Kimmo Porttilan mielestä urheiluselostaja on hääjuhlien humalainen eno
- Haastattelujen saaminen on vaikeutunut, arvioivat kokeneet journalistit. Miksi asiantuntijat suhtautuvat pyyntöihin nihkeästi?
- Redigeringen av Bonniers finländska papperstidningar flyttar till Sverige