Journalismi

Mediakriittiset näkökulmat ja alan epäkohdat kiinnostivat Journalistin lukijoita verkossa

Journalistin verkkolehden viime vuoden kolme luetuinta juttua olivat kaikki kolumneja. Eniten kiinnosti toimittajana, käsikirjoittajana ja ohjaajana työskentelevän Susanna Kuparisen huhtikuun 2022 Journalistissa julkaistu kolumni ”Pääkirjoituksissa Suomi-neito odottaa innokkaasti unelmien poikamiestään, Natoa”. Sitä luettiin 18 216 kertaa.

Kolumnin voit lukea täältä.

Toiseksi eniten verkossa kiinnostivat Journalistin toimittaja Manu Haapalaisen mediakriittiset kolumnit, jotka käsittelivät elokuvakriitikkojen saamaa palautetta ja pääministeri Sanna Marinin (sd.) bilekohua.

”Uhriutuminen kiihkottomasti kirjoitetuista elokuvakritiikeistä on yksinomaan noloa, kirjoittaa toimittaja Manu Haapalainen” (29.9.2022) (13 612 lukukertaa)

”Bilehuutelusta on valovuosien matka sen todistamiseen, että huuto viittaisi huumausaineiden käyttöön, kirjoittaa toimittaja Manu Haapalainen” (30.8.2022) (11 339 lukukertaa)

Journalistin vuoden luetuin pitkä juttu oli Seiska-lehden ilmapiiriongelmia käsittelevä artikkeli.

Seiskan jatkuva kiire, kohtuuttomat odotukset ja erikoinen editointikulttuuri ovat johtaneet uupumisiin ja sairauslomiin. Työntekijät kertovat vakavista työilmapiiriongelmista. (Journalisti 7/2022) (10 223 lukukertaa)

Lisäksi verkkoyleisöä kiinnostivat myös uutinen Ylen yllättäen peruuttamasta Tehy-pomon haastattelusta, kirjailija ja journalisti Markus Leikolan näkökulmateksti Nato-jäsenyyshaun vaikutuksista Turkki-uutisointiin ja pitkä juttu tv-tuotantojen työkulttuurin ongelmista.

Viime vuoden kymmenen luetuimman verkkojutun joukossa olivat myös Journalistin päätoimittaja Maria Petterssonin näkökulmakirjoitus Suomen ja EU:n päätöksestä kieltää Venäjän kansallisten kanavien näkyvyys EU:n alueella, Susanna Kuparisen kolumni pääkirjoituksien ja leikkausuutisten suhteesta sekä freelancetoimittaja Oskari Onnisen Väite-kolumni musiikkijournalismista ja sen ”räppiongelmasta”.

Vuoden 2023 ensimmäinen Journalisti-lehti ilmestyy keskiviikkona 4. tammikuuta.