Olet reservin kapteeni, mutta oikeasti haluaisit olla vaan kapteeni, Jone Nikula

Radio Rockin juontaja lopettaa puhumisen vain, jos häntä käsketään tekemään niin.

Radiotoimittamisen ydintä on osata pitää 120 sekunnin monologeja mistä tahansa aiheesta.

Kyllä ehdottomasti näin, mutta en rajaisi sitä 120 sekuntiin. Se voi olla myös 180, 60 tai 30 sekuntia. Oman äänensä kuuntelemiseen ei koskaan kyllästy. Lähetystunnin aikana puhun yleensä 10 – 15 minuuttia.

Tavaramerkkisi on, ettet juurikaan kutsu vieraita lähetyksiisi, saati anna heille puheenvuoroa tai esitä kysymyksiä.

Myönnän kyllä, että esimerkiksi Tiernapojat ja Kesäpojat -lähetyksissä rokkarivieraat joutuvat välillä vähän komppaamaan. Koitan valita aiheet niin, että juontokumppanitkin innostuisivat niistä, mutta totta se on, että jos minua ei erikseen käsketä, niin en pidä suutani kiinni.

Kehtaat sanoa lähetyksessä mitä vain paitsi, että vihaat jääkiekkoa, koska se on Radio Rockin kuuntelijoiden lempilaji.

En ole koskaan jaksanut seurata urheilua, joten minulla ei ole mitään kompetenssia kommentoida sitä. Lisäksi minulla on kollegoita, jotka elävät ja hengittävät urheilua, joten minä voin keskittyä lempiaiheisiini eli militariaan, dystopiaan ja vainoharhoihin.

Sait historian ensimmäisen JSN:n vakavan huomautuksen vuonna 2015. Mitään ei saa enää sanoa.

Siinä tarkoitus oli jalo, mutta menin liian nopeasti johtopäätöksiin. Myönnän edelleen virheeni, siinä tuli kiireessä tehtyä stiplu (epäonnistuminen).

Teet julkisessa roolissasi paljon töitä sen eteen, ettei imagosi persuhenkisenä vihervassarikriitikkona murenisi.

Pyrin ehdottomasti siihen, että olen vihervassareiden mielestä persu, persujen mielestä vihervassari, kokoomuslaisten mielestä kommunisti ja kommunistien mielestä riistokapitalisti. En koskaan jätä kenellekään vittuilematta tämän poliittisen kannan tai maailmankatsomuksensa takia.

Kokeilit aikoinaan myös tv-tähden uraa tositelevisiossa, mutta lopetit ne hommat, koska kaikki televisio-ohjelmat ovat bullshittia.

Televisiossa on Arto Nybergin kaltaista asiallisesti toteutettua keskusteluohjelmaa tai sitten sieltä tulee järjettömän keskiluokkaista infantiilia paskaa, kuten Joonas Nordman Show. Televisiotyö on mahtavaa, mutta olen enemmän minä-itse-tekijä, ja televisiossa on paljon vähemmän minuutteja tarjolla radioon verrattuna.

Olisit halunnut jatkaa Äijät-sarjaa, mutta Hynysen Jounikaan ei ollut riittävän äijä jatkamaan kanssasi.

Olimme kyllä kaikki sitä mieltä, että kaksi tuotantokautta Äijiä riitti. Siitä oli tulossa loppua kohden enemmän kahden ruman miehen oppilaanohjauskoulutus kuin hauska ohjelma hipeistä tekemässä töitä, joita he eivät osaa tehdä.

Isäsi oli oikeuskansleri, äitisi on taidehistorian professori, veljesi kulttuurijohtaja ja toinenkin veljesi on akateemisesti koulututtu. Itse olet päätynyt eräänlaiseksi sarjakuvahahmoksi.

Tarkoitukseni oli totta kai olla Mustanaamio tai Hämähäkkimies, mutta taidan olla enemmänkin Pahka-sian Jurpo-stripin sivuhenkilö.

Olet reservin kapteeni, mutta oikeasti haluaisit olla kapteeni.

Ei pidä paikkaansa. Reservin kapteenina oleminen tarkoittaa sitä, että kun pitkä ja raskas rauhan aika joskus päättyy, pääsen taistelutehtäviin. Oikeat kapteenit ovat tuomittuja isoihin esikuntiin ja saavat todennäköisemmin paperihaavoja kuin haavoja luodista.

Teet päivittäin valtavasti töitä, mutta sinulla on niin hyvät yhteydet puolustusvoimien korkea-arvoisiin upseereihin, että suunnittelet leppoisan eläkeviran ottamista Puolustusvoimista.

Täysin paikkaansa pitämätön väite. En usko, että minulla olisi suhteita, vaikka haluaisinkin. Puolustusvoimien standardi on niin korkea, etteivät he tarvitse myöhäiskeski-ikäisiä reserviläisiä.

Jos saisit yksin päättää, Radio Rockilla soisi vain Iron Maiden, Metallica, Slayer ja Motörhead.

Noilla pääsisi pitkälle, mutta minua ilahduttaa vielä enemmän se, että meidän soittolistallamme soi hyvin usein suomalainen metalli. Saan väkeviä isänmaallisia kiksejä siitä, että täältä on tullut niin paljon kansainvälisen tason metalliyhtyeitä, joiden esiin nostamisessa olen voinut olla mukana.

Jone Nikula, 53

Radio Rockin toimittaja-juontaja 2007 –

Aloitti radiotoimittajana Radio Cityssä 1988.

Idols-laulukilpailun tuomari 2003 – 2013 ja 2018.

Äijät-ohjelman päähenkilö yhdessä laulaja Jouni Hynysen kanssa 2007 – 2008.

Sai JSN:lta vakavan huomautuksen 2015 kommentoituaan radiolähetyksessä lapsensa menettäneen äidin hoitovalintoja.

Kirjoittanut suomalaisen metallimusiikin historiikin Rauta-aika (2002), unikirjan Unia julkuista (2007) sekä Tuska 20 vuotta -historiikin (2017).

Toiminut myös EMI Finlandin markkinointipäällikkönä ja Hanoi Rocksin kiertuemanagerina.

Naimisissa tanssija Hanna Karttusen kanssa.

Asuu Helsingissä.