Kuolleita

Politiikan rocktoimittaja

Politiikan toimittaja Tommi Parkkonen 16.7.1970 Jyväskylä – 10.4.2023 Helsinki

Suomen tunnetuimpiin toimittajiin lukeutunut Tommi Parkkonen menehtyi nopeasti edenneeseen sairauteen 10. huhtikuuta Helsingin Suursuon sairaalassa. Hän oli kuollessaan 52-vuotias.

Tommi teki pitkän uran Iltalehdessä, jossa hän aloitti rocktoimittajana kesällä 1990. Tommi oli tittelistä ylpeä, ja muisti aina sopivan paikan tullen mainita, ettei hän ollut allekirjoittanut uutta työsopimusta, vaikka hänen toimenkuvansa olikin muuttunut uutistoimittajaksi, ja sittemmin politiikan toimittajaksi.

Tommi oli toimittajana monipuolinen, kirjoittajana teräväsanainen ja kollegana avulias. Mutta ennen kaikkea Tommi oli ihminen, jolla oli suuri sydän. Tommin sydän sykki musiikille, politiikalle ja ystäville, joita hänellä oli kaikissa puolueissa. Tommi tunsi kaikki, ja kaikki tunsivat hänet, tai ainakin Parkkosen.

Keskustalaisilla oli erityinen paikka kaupunkilaistuneen maalaispojan sydämessä. Tämä näkyi Tommin tavaramerkiksi muodostuneissa kärjekkäissä ja suomen kielellä leikittelevissä näkökulmakirjoituksissa, joissa hän antoi kovaa rakkautta keskustalle ja milloin millekin puolueelle. Kaikki saivat oman osansa.

Tommin toinen tavaramerkki oli Converset, joita hän piti kesät talvet. Japanissa, Egyptissä, Ukrainassa, eduskunnassa tai Suomi-areenassa. Missä ikinä satuttiinkaan tarvitsemaan politiikan rocktoimittajaa.

Tommi oli värikäs persoona, jolle sattui ja tapahtui. Näistä sattumuksistaan Tommi raportoi tyylilleen uskollisena sosiaalisessa mediassa. Jos Tommi havaitsi jonkin älyttömyyden, mitä tapahtui verrattain usein, hän lisäsi päivitykseensä perään aihetunnisteet ”ihmiskunta” ja ”asteroidi”. 

Mutta ei Tommikaan aina oikeassa ollut. Näin tapahtui todistettavasti ainakin Kurt Cobainin Nirvanan kohdalla, josta Tommi oli todennut 1990-luvun alussa, että ”tästä yhtyeestä tuskin enää kuulemme”.

Tommi, omien sanojensa mukaan ikuinen vastarannan kiiski, oli sielultaan uutistoimittaja, joka viihtyi puoluekokouksissa myös vapaa-ajallaan. Iltalehden jälkeen Tommi työskenteli politiikan toimittajana Alfa-tv:llä, jossa hän juonsi Viikon Parkkonen -ohjelmaa vuosina 2021–2022.

Tommia jäävät kaipaamaan aikuinen poika sekä laaja joukko läheisiä, ystäviä, kollegoita ja poliitikkoja.

Kirjoittaja oli Tommi Parkkosen pitkäaikainen kollega Iltalehdessä.

Lue lisää aiheista: