Kuolleita

Laajasti urheilusta ja liikunnasta

Kuolleita: Urheilutoimittaja Erkki Poutanen 19. 11. 1950 Jyväskylä – 4. 4. 2021 Tuusula

Pitkään jäytänyt sairaus mursi Erkki Poutasen Hyrylässä lankalauantain ja ensimmäisen pääsiäispäivän välisenä yönä.

Nuorempana kestävyysjuoksua harrastaneen nostoväen aliupseerin ja ylioppilasmerkonomin uratie alkoi seuralehtien toimittamisesta ja Kansan Tahdon avustamisesta.

Aloitettuaan päätoimisesti Kansan Uutisten palveluksessa 1975 hän kävi Montrealin ja Moskovan kesäolympialaiset 1976 ja 1980. Keski-Uudellemaalle Tuusulaan Poutanen muutti vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa 1985. Keski-Uusimaasta hän eläköityi 2010.

Kirjoittaminen oli ”Poutsun” intohimo. Myöhemmin pomon tehtävät sujuivat, nekin. Energiapakkauksella riitti virtaa lehden perinteinäkin olleiden nimikkotapahtumien, kuten junioriyleisurheilukisojen ja naisvoimistelukavalkadien organisointiin.

Kantaa ottavana tunnettuutta saavuttanut Poutanen ei kätkenyt tuikkuaan vakan alle. Vaalivuosien ”urheilupuoluetta” toistuvammin esiin nousivat vaikkapa järjestölliset rakenteet ja liikuntapolitiikka yleensä.

Perusuutistyössäkin hän oli niin ajankohtaisin kuin persoonallisin lähestymiskulmin ahkera ja sinnikäs. Myös näppäimistö venyi. Järvenpäästä ja Keravalta löytyi jo uimahalli, mutta olihan myös naapurikunnan saatava omansa, mikä tapahtuikin 2004.