Kuolleita

Sanojen taitaja ja älykäs keskustelija

Kuolleita: Kulttuuritoimittaja Katriina Laine 27. 8. 1943 Pori – 4. 2. 2020 Pori

Toimittaja Katriina ”Kate” Laine (os. Lanki) kuoli pitkäaikaiseen sairauteen 4. helmikuuta Porissa. Hän oli 76-vuotias.

Laine kirjoitti ylioppilaaksi Porin tyttölyseosta ja valmistui humanististen tieteiden kandidaatiksi Turun yliopistosta. Filosofian ja psykologian opinnot antoivat hänelle tukea jo lapsuudenkodista saatuun avarakatseisuuteen.

Laine aloitti työt Satakunnan Kansassa uutistoimittajana vuonna 1970 ja osoitti heti intohimonsa kirjoittamiseen. Hän kirjoitti laajoja juttuja persoonallisella otteella. Hän näki olennaisen ja osasi välittää sen lukijoille helppolukuisesti ja elävästi.

Kulttuuritoimittajana Laine kirjoitti etenkin kuvataiteesta. Pettämätön näkemys tuotti lukijoille nautittavaa kulttuurijournalismia aina vuoteen 2000, jolloin hän jäi eläkkeelle.

Laineen tyyliä ja kykyä ilmaista vaikeitakin asioita ylistivät niin lukijat kuin työtoverit. Yksi osoitus arvostuksesta oli Satakunnan Journalistien Sata-Tonni-palkinto vuonna 1992.

Sairaus kavensi Katen elinpiiriä, mutta hän säilytti positiivisen elämänasenteensa ja nautti syvällisistä keskusteluista ystävien ja etenkin tyttären lasten kanssa.

Ystävänä Kate oli ainutlaatuinen. Hän jaksoi tukea ja kannustaa lämpimästi muita viimeisiin hetkiinsä asti.