Kuolleita

”Jos olisin ollut hukassa, minut olisi jo löydetty”

Kuolleita: Toimittaja Ulla-Maija Paalu 4. 7. 1947 Uusikaupunki – 6. 12. 2019 Uusikaupunki.

Toimittaja Ulla-Maija Paalu, o.s. Tervanen, kuoli itsenäisyyspäivänä sairauskohtaukseen kotonaan. Hän oli 72-vuotias.

Paalu kirjoitti ylioppilaaksi 1967 Uudenkaupungin yhteislyseosta. Humanististen tieteiden kandidaatiksi hän opiskeli Åbo Akademissa Turussa.

Kiinnostus kirjallisuuteen ja rakkaus kirjoihin johtivat kustannustoimittajan töihin Weilin & Göösille ja myöhemmin WSOY:lle.

Kotikaupunkiinsa Paalu palasi 1990-luvun lopulla. Naisyrittäjäkurssin jälkeen kaupungista löytyi monenlaisia töitä freelancertoimittajalle. Uudenkaupungin Sanomiin hän kirjoitti kymmenkunta vuotta. Vuonna 2004 hän sai Vuoden Museoystävä -tunnustuksen monipuolisista artikkeleistaan Uudenkaupungin historiasta.

Eläkkeelle Paalu jäi vuonna 2009. Kirjoittaminen jatkui senkin jälkeen kirjojen muodossa.

Paalun luonnetta ja huumorintajua kuvaa tilanne viime marraskuulta. Poliisiauto pysäytti hänet Pohjoistullikadun kulmassa, pimeässä, sateisessa illassa. Kadoksissa olleen muistisairaan vanhuksen tuntomerkit sopivat häneen. Paitsi palttoo: Ulla-Maijalla oli harmaa, kadonneella lila.

”Vastasin kiltisti kysymyksiin, jatkoin sitten rauhassa taaperrusta ja olin kiitollinen. Jos olisin ollut hukassa, minut olisi jo löydetty”, hän viestitteli meille ystävilleen.