Kuolleita

Rautainen reportteri

Kuolleita: Juha Raippalinna.

Toimittaja Juha Raippalinna kuoli Espoossa 26. syyskuuta aivoverenvuodon jälkiseurauksiin. Hän oli syntynyt Sortavalassa 6. marraskuuta 1943.

Juha opiskeli nuorena geologiaa Helsingin yliopistossa, mutta elämäntyönsä hän teki STT:n toimittajana.

Juha aloitti STT:ssä vuonna 1972 ja oli kotimaan toimituksen eli reportteriosaston henkinen selkäranka lähes 37 vuotta eläkkeelle jäämiseensä asti.

Raippiksessa kiteytyivät kaikki reportterin parhaat puolet. Hän oli tarkka ja nopea ja otti omakseen aiheen kuin aiheen. Juhan ominta alaa olivat armeijaa sekä metsästystä ja kalastusta koskevat uutiset.

Raippis oli reservin kapteeni ja palvellut nuoruudessaan myös rauhanturvatehtävissä. Hän tunsi Suomen kenraalikunnan todennäköisesti paremmin kuin kukaan muu toimittaja ja käytti verkostojaan määrätietoisesti myös skuuppien hankintaan. Maanpuolustusta koskevasta uutisoinnistaan Juha palkittiin sotilasansiomitalilla vuonna 1998. Vuoden eräjourna-listiksi Raippis valittiin vuonna 2009.

Juha ehti opettaa monet toimittajasukupolvet STT:n tavoille. Työtoverina hän oli huumorintajuinen ja kannustava. Työtovereiden lisäksi Juhaa jäivät kaipaamaan vaimo, lapset ja lastenlapset.