Media-ala

Kyllä, herrat ministerit

Eduskunta III on sen sorttista poliittista analyysia, johon suomalaisessa lehdistössä ei törmää.

Susanna Kuparisen ja Jari Hanskan työryhmän toinen trilogia poliittisesta päätöksenteosta tulee päätökseensä. Ryhmäteatterin Eduskunta III jatkaa journalistisen dokumenttiteatterin tyylilajissa. Repliikit ovat sanasta sanaan oikeiden henkilöiden oikeassa elämässä sanomia.

Journalismin näkökulmasta Eduskunta III on sen sorttista poliittista analyysia, johon suomalaisessa lehdistössä ei törmää. Kerronta tunnustaa reilusti väriä, eikä epäröi osoittaa päättävien portaiden syyllisiä hallintarekisterilakisuhmurointiin tai itähelsinkiläisen pikkutytön murhaan. Samaan aikaan esityksen kerronta on huolella argumentoitua, tarkkaan dokumentointiin nojaavaa ja vastaansanomatonta. Esitys liimaa ainakin journalismista kiinnostuneen katsojan penkkiin koko pitkän kestonsa ajaksi.

”Politiikan journalismi on usein näennäisen neutraalia poliittisen pelin raportointia”, sanoo ohjaaja Susanna Kuparinen.

”Minusta toimittajien olisi usein parempi tehdä poliittiset sidonnaisuutensa näkyviksi. Myös kriittisyyttä ja haastamista tunnutaan vierastavan. Esimerkiksi hallintarekisterilain uudistuksesta kirjoitetaan lehdissä niin kuin lakimuutos olisi jo mennyt läpi.”

Ryhmäteatteri: Eduskunta III.

lisätietoja: ryhmäteatteri.fi