Keskisuomalaisen konserninjohtaja epäilee kollegoiden älynlahjoja, kun nämä eivät aina ymmärrä hänen huumoriaan.
Yle-lain muutos elokuussa käänsi lehtien tilaajamäärät ja ilmoitustulot jyrkkään kasvuun, aivan kuten Medialiiton tekemässä Yle-kantelussa ennakoitiin.
Ihan älyttömän hurjaa kasvua ei ole vielä tässä vaiheessa näkynyt. Ukrainan sota ja inflaatio ovat vähän sotkeneet tilannetta, mutta tärkeintä oli, että elokuussa voimaan astunut uusi Yle-laki selkeytti Ylen ja kaupallisen median pelisääntöjä.
Jos olet täysin rehellinen, Yle-rahoitusta koskeva kritiikkisi on oikeasti vain Medialiiton puheenjohtajan rooliisi liittyvää uhoamista.
Siinä on mukana myös Keskisuomalainen Oyj:n johtamiseen ja omistamiseen liittyvää uhoamista. Jonkun täytyy kamppailla vapaan median puolesta, ja sen roolin olen mielelläni ottanut.
Et katsele hyvällä omien lehtiesi toimittajia, jotka kirjoittavat jotain myönteistä Ylestä.
Ylestä voi kirjoittaa paljonkin myönteistä, mutta päätoimittajia en katsele hyvällä, jos näin tekevät. Ei heillä sellaista intoa ole ilmennyt.
Sinun ja päätoimittaja Pekka Mervolan väliset sanamiekkailut ovat malliesimerkki siitä, että annat eri tavoin ajattelevien pitää työpaikkansa.
Pekka on fiksu mies ja mikäs sen mukavampaa kuin sanamiekkailla hänen kanssaan. Moni ei uskalla häntä haastaa, joten se on jäänyt minun täällä tehtäväkseni.
Et yltänyt vuoden 2022 tuloillasi media-alan ykköseksi Suomessa. Koitat piiskata joukkojasi entistä kovempaan tulostahtiin, jotta pääsisit tavoitteeseesi.
Suomalaisten mediapomojen joukossa pärjäsin viime vuonna ihan hyvin, joten ei tämän takia ole tulossa piiskaa kenellekään.
Keskisuomalaisessa on vaikea saada aikaa tutkivalle journalismille. Se on suuri helpotus kaikille pomokavereillesi Jyväskylän seudun liike-elämässä.
Saan ihan erilaista palautetta kavereiltani. Aina kun lehti sivaltaa jutuillaan paikallista liike-elämää, minua epäillään vuotajaksi. Siksi olen hyvin tarkka, että en koskaan vuoda kuulemiani asioita toimitukselle.
Tulet erittäin hyvin toimeen kollegoiden kanssa, mutta et kuitenkaan niiden, jotka ottavat nokkiinsa huumoriksi tarkoitetuista töksäytyksistäsi.
Tuo on vähän tottakin. Joskus mietin, että puuttuuko meiltä älynlahjoja, kun täällä ei aina ymmärretä nokkelaa huumoria. Kaikki eivät vain ole yhtä nokkelia kuin minä.
Konsernikokouksessa puhelimesi soi ja paikallaolijat saivat kuulla, että soittoäänesi on räppäri Steen1:n kappale ”Pikku pirihuora”. Nyt kaikki tietävät, että olet nuorekas.
Sen verran hämminkiä tästä soittoäänestä tuli, että se oli pakko vaihtaa Cheekiin. Aina kun menen peilin ohi, tajuan, ettei mikään soittoääni tee minun naamaani nuorekkaammaksi.
Sinulta kysyttiin haastattelussa Jyväskylän seudun parhaista kulttuuritapahtumista. Vastasit, että ”MM-rallit ja Suomipop-festivaali”. Mitäs sitä tosiasioita kiistämään.
Onhan täällä Jyväskylän kesä ja muutama muukin kulttuuritapahtuma, mutta en katso aiheelliseksi muuttaa aiempaa lausuntoani.
Haluaisit Haluatko miljonääriksi -ohjelmaan vain siksi, että saisit vastata juontajalle, että ”itse asiassa olen jo miljonääri”.
Tykkään todella paljon siitä ohjelmasta ja luulen, että pääsisin siinä aika pitkälle, mutta faktahan se on, ettei minulla ole tarvetta mennä ohjelmaan.
Vesa-Pekka Kangaskorpi, 59
- Mediatalo Keskisuomalaisen konsernijohtaja ja yhtiön suurin henkilöomistaja.
- Medialiiton hallituksen puheenjohtaja.
- Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen jäsen. Uutismedian liiton hallituksen jäsen ja liiton edustaja uutismedian maailmanjärjestön WAN-IFRA:n hallituksessa.
- Työeläkeyhtiö Ilmarisen hallituksen jäsen.
- Työskennellyt aiemmin eduskunnan kansainvälisten asioiden neuvoksena ja myyntijohtajana Stora Ensossa Espanjassa ja Suomessa. Savon Sanomat Oy:n hallituksen puheenjohtaja 1998 – 2010.
- Asuu yhdessä puolisonsa ja kolmen lapsensa kanssa Jyväskylän Keljossa. Harrastuksiin kuuluvat puuhastelu traktorin kanssa, politiikan kommentointi, golf ja sähköpyöräily.
Uusimmassa lehdessä
- Kerttu Kotakorpi toivoo ilmastojournalismin uskovan parempaan, vaikka se on vaikeaa
- Puoluekannatuskyselyt selvittävät suomenkielisten mielipiteitä, vaikka Suomessa asuu jo 600 000 vähemmistökielistä
- Hallituksen heikennykset työehtoihin luovat painetta tes-pöytiin
- Journalismin pitää kertoa, miten elää rikkinäisessä maailmassa