Kuolleita

Nepaliin erikoistunut matkailutoimittaja

Toimittaja Reijo Härkönen 25. 8. 1948 Valtimo – 8. 7. 2021 Helsinki

Toimittaja Reijo Härkönen teki pitkän työuran Lähi-Tapiola-yhtymän tiedotusosastolla toimittamassa yrityksen julkaisuja.

Suoritettuaan toimittajatutkinnon Tampereen yliopistossa Härkönen nimitettiin Elanto-lehden toimitussihteeriksi. Tästä tehtävästä hän siirtyi vakuutusyhtiön palvelukseen.

Työnsä ohessa Härkönen kirjoitti matkailuaiheisia juttuja sanoma- ja aikakauslehtiin. Hän oli Matkailutoimittajien Killan kantavia voimia. Vuodesta 2018 lähtien hän toimi yhdistyksen puheenjohtajana.>

Nepal muodostui Härköselle niin läheiseksi, että hän sanoi sitä toiseksi kotimaakseen. Hän vietti siellä lähes joka vuosi noin kuukauden. Nepalin matkailuneuvosto nimitti Härkösen maan matkailuedustajaksi Suomessa.

Härkönen oli ihmisoikeusasioissa aktiivinen vaikuttaja sekä kotimaassa että ulkomailla. Vääryyksiä vastaan hän kävi kirjoittamalla artikkeleita lehtiin ja tekstejä yleisönosastoihin. Neuvostoliiton toisinajattelijoiden tukeminen johti viiden vuoden pituiseen viisumikieltoon.
Reijo Härkönen oli itseään korostamaton, ystävällinen ja hillitty, jopa hiljainen ihminen. Ystävänä hän oli sydämellinen ja luotettava.