Kuolleita

Kahden toimituksen reportteri

Toimittaja Rolf Streng
25. 2. 1953 Helsinki – 25. 5. 2021 Vantaa

Toimittaja Rolf Streng kuoli armottoman aivokasvaimen nujertamana.

Toimittajan uransa Streng aloitti STT:n vuoronpaikkaajana vuonna 1972 ja siirtyi 1975 avustajaksi Yleisradioon, minne hän jäi vuoteen 2016 eläkkeelle pääsyynsä saakka.

Ylen kahden radiotoimituksen, Radiouutisten ja Aktuelltin väsymätön puurtaja Offe todisti esimerkillään journalismin perustyön tärkeyden myös digiaikana. Oli mentävä sinne, missä tapahtui, ja kysyttävä oleelliset kysymykset.

Hän välitti oivallisesti tunnelmat radiossa olipa sitten Estonia uponnut tai kohtalokas pommi-isku tapahtunut ostoskeskus Myyrmannissa. Streng oli myös erittäin pidetty mentori toimitusharjoittelijoille ja kesätoimittajille.

Maakuntaradioiden alueuutispalvelun toimittajana hän oppi pieniltäkin vaikuttavien uutisten arvon kuulijoiden arjessa.
Uutisointi politiikasta, vaaleista ja valtioneuvostosta oli hänen erityistä osaamisaluettaan. Vuonna 1997 hän siirtyi kokonaan Svenskanin puolelle.

Eläkkeelle jäätyään perhe täytti Offen päivät. Leo ja Max saivat täyden annoksen iloa ja huolenpitoa maailman parhaalta fafalta.

Kollegoiden mieleen on jäänyt Offen kantava ääni Pasilan käytäviltä hänen lähtiessään viikonlopun purjehdukselleen: ”Fly me to the moon”. Kuulemiin.

Lue lisää aiheista: