Journalisten

SPT också på svenska seminariet

FJF:s svenska seminarium 10 – 11 november inleds med att chefredaktör Anna Back berättar hur man startar en nyhetsbyrå på två månader.

Har du ännu frågor om nya SPT efter att ha läst artikeln på föregående uppslag? I så fall lönar det sig att komma till FJF:s svenska seminarium 10 – 11 november i på Hotell Arthur i Helsingfors. Seminariet inleds med att chefredaktör Anna Back berättar hur man startar en nyhetsbyrå på två månader.

En rad andra intressanta frågor kommer också att behandlas under de två dagarna. Bland annat ingår en session där Barbro Björkfelt, Jeanette Björkqvist och Dan Lolax reflekterar över hur medierna skött asyl- och flyktingfrågor.

På fredag eftermiddag leder Torsten Fagerholm, chefredaktör på affärsmagasinet Forum, en workshop där deltagarna bland annat får lära sig att tolka bokslut.

Förbundets intressebevakningsdirektör Petri Savolainen ger en lägesrapport om kollektivavtalsförhandlingarna och Simon Huldén, chef för förbundets medlemstjänster, berättar om Medielaget och andra tjänster som förbundet erbjuder sina medlemmar.

Seminariet är kostnadsfritt för förbundets medlemmar och förbundet står för logi åt deltagare som inte bor i huvudstadsregionen. Anmälning görs via förbundets webbplats.