Matleena Ylikoski tutki gradussaan blogeissa esitettyä journalismikritiikkiä.
Matleena Ylikoski kirjoittaa Todenmukainen journalismi -kirjassa gradustaan, jossa hän tutki blogeissa esitettyä journalismikritiikkiä.
”Halusin ymmärtää, mitä hyvä journalismi on tänä päivänä yleisön näkökulmasta. Minkälaisille jutuille on tarvetta ja mistä halutaan maksaa.”
Blogistien palaute oli osin ristiriitaista. Yhtäältä toimittajia moitittiin omien agendojensa ajamisesta, toisaalta toivottiin kantaa ottavampaa, keskustelevampaa journalismia.
Ylikoskelle selkeimpiä oivalluksia aineistosta oli se, että verkon ominaislaatua voisi ja pitäisi hyödyntää nykyistä paljon paremmin esimerkiksi linkittämällä juttuja lähteisiin ja muihin tietosisältöihin.
Ongelmana uusien käytäntöjen tuomisessa työhön on resurssien ja ajan niukkuus, minkä tiedostivat myös bloggaajat.
”Ratkaisu voisi olla, että jätettäisiin osa areenasta suosiolla ilmaiselle tiedolleja toimittajat keskittyisivättekemään vähemmän ja parempaa. Niin hyvää, että kukaan ei tee ilmaiseksi vastaavaa.”
Heikki Kuutti (toim.): Todenmukainen journalismi. Jyväskylän yliopisto 2015.

Uusimmassa lehdessä
- Venäjältä paenneet toimittajat kertovat työstään sotasensuurin puristuksessa. ”Venäjällä oli tunkkaista hengittää jo kauan ennen hyökkäystä Ukrainaan”, sanoo Viktoria Ivleva.
- Mediatalot antoivat niukkoja selvityksiä koronatuen käytöstä – Kangasalla rahat käytettiin digiin
- Världshändelser tar sig många oväntade uttryck i lokalsamhället – Anja Kuusisto flyttade hem för att leda Sydin