Minna Helteen Järki ja tunteet -kirjassa on ripaus elämäkertaa, pamflettia ja viestintäopasta, höystettynä esimerkeillä oikeista työmarkkinakähinöistä.
Muutama vuosikymmen sitten Suomi oli maa, jossa silloinen valtakunnansovittelija oli lähettämässä äijäporukalla tasa-arvovaliokunnan erikoistutkijalle nimettömän kikkelikortin. Nyt valtakunnansovittelija kirjoittaa neuvottelukirjan, joka alkaa kympin tyttöjen ylistyksellä, korostaa avoimen viestinnän tärkeyttä ja päättyy toiveeseen uudenlaisesta sopimuskulttuurista.
Eteenpäin on menty.
Minna Helteen Järki ja tunteet –kirjassa on ripaus elämäkertaa, pamflettia ja viestintäopasta, höystettynä esimerkeillä oikeista työmarkkinakähinöistä.
Rivipuurtajan neuvotteluja ajatellen Järki ja tunteet ei ole aivan yhtä käytännöllinen kuin luoville aloille räätälöity, viime vuonna julkaistu neuvotteluopas Artisti maksaa tai yhtä inspiroiva kuin urafeministiraamattu Lean in.
Lopun muistilista on kuitenkin niin väkevää todistusta, että se sopisi toimittajankin työpisteen seinälle: ”Kuuntele, kysy, älä oleta mitään” ja ”Ole empaattinen ja utelias”.
Kirjassaan Helle pitäytyy siinä, miten ratkaisut pitäisi löytää, ei millaisia niiden pitäisi olla.
Vaan ei hätää! Sitä sisältöä lienee luvassa, kun Helle siirtyy kesäkuussa Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtajaksi.
Minna Helle: Järki ja tunteet. Oivalluksia riidoista, neuvotteluista ja sopimisesta. Otava 2018.
Uusimmassa lehdessä
- Kerttu Kotakorpi toivoo ilmastojournalismin uskovan parempaan, vaikka se on vaikeaa
- Puoluekannatuskyselyt selvittävät suomenkielisten mielipiteitä, vaikka Suomessa asuu jo 600 000 vähemmistökielistä
- Hallituksen heikennykset työehtoihin luovat painetta tes-pöytiin
- Journalismin pitää kertoa, miten elää rikkinäisessä maailmassa