Aller Media irtisanoo muutosneuvottelujen seurauksena viisi työntekijää. Lisäksi kolmelle työntekijälle tarjottiin uusia tehtäviä.
Irtisanotuista kolme teki toimituksellista työtä. Seiskan toimituksesta irtisanottiin yksi työntekijä ja yhdelle tarjottiin uusia tehtäviä. Markkinointipalveluista irtisanottiin kaksi graafista suunnittelua ja valokuvaa tehnyttä työntekijää.
Kaksi viikkoa kestäneet neuvottelut päättyivät 14. kesäkuuta. Alun perin työnantaja suunnitteli yhdeksän henkilön vähentämistä.
Neuvottelut koskivat Aller Median kaikkia yksiköitä. Sillä on kaksi lehteä, Seiska ja Katso sekä kuvatoimisto ja tv-tuotantoyhtiö. Lisäksi Aller tarjoaa markkinointi- ja mainontapalveluja. Yhtiössä on kaikkiaan noin 130 työntekijää.
”Kyllä nämä toimituksessa aina apeutta aiheuttavat, ilman muuta”, Aller Median pääluottamushenkilö, Seiskan toimitussihteerinä työskentelevä Arto Karjalainen sanoo.
Hänen mukaansa neuvottelut työnantajan kanssa olivat kuitenkin hyvähenkiset, vaikka rankat.
Aller Media kertoo käyneensä neuvottelut tuotannollisten ja taloudellisten syiden takia. Työnantaja halusi myös organisoida työtä uudelleen.
Taloustietojensa mukaan Aller Media teki viime vuonna voittoa. Sen liikevaihto väheni hieman. Seiskaan rekrytoidaan uutta verkkotoimittajaa.
Medialiiketoiminnan johtajan Elina Schüllerin mukaan muutosneuvottelujen syynä ovat kustannusten nousu ja epävakaa markkinatilanne. Toimintaa järjesteltiin uudelleen digikasvua tukemaan.
Schüller vastasi Journalistin kysymyksiin sähköpostitse.
Miksi Aller Media rekrytoi ja irtisanoo yhtä aikaa?
”Osana neuvotteluita meillä oli mahdollisuus muuttaa toimenkuvia ja tarjota muita tehtäviä. Verkkotoimittajan paikkaa, kuten muitakin avoimia paikkoja, on siis tarjottu Allerin sisällä muutosneuvotteluissa.”
Yksi työntekijä siirtyi muutosneuvottelujen myötä Seiskan verkkotoimittajaksi. Samoihin tehtäviin haetaan Schüllerin mukaan kuitenkin useampaa työntekijää.
Uusimmassa lehdessä
- Kerttu Kotakorpi toivoo ilmastojournalismin uskovan parempaan, vaikka se on vaikeaa
- Puoluekannatuskyselyt selvittävät suomenkielisten mielipiteitä, vaikka Suomessa asuu jo 600 000 vähemmistökielistä
- Hallituksen heikennykset työehtoihin luovat painetta tes-pöytiin
- Journalismin pitää kertoa, miten elää rikkinäisessä maailmassa