Media-ala

Hilla Group irtisanoo 15 työntekijää – Kainuun Sanomat ja Keskipohjanmaa muuttuvat viisipäiväisiksi

Keskipohjanmaata, Kainuun Sanomia ja lukuisia paikallis- ja kaupunkilehtiä julkaiseva Hilla Group irtisanoo 15 työntekijää. Lisäksi kuuden määräaikaisen työsopimuksia ei jatketa, viiden tehtävät järjestetään uusiksi ja yksi työntekijä siirretään toisen yhtiön palvelukseen.

Yhtiö tiedotti muutosneuvottelujen tuloksista tänään maanantaina 27. maaliskuuta.

Työntekijät irtisanotaan yhtiön Julkaisut-liiketoiminnasta, johon kuuluvat toimitusten lisäksi muun muassa tilaajapalvelut, ilmoitusmyynti ja tuotanto. Työnantaja on kertonut irtisanomisten jakautuvan Julkaisut-liiketoiminnan neljälle osa-alueelle tasaisesti.

Tarkemmin irtisanomisten kohdentumisesta kerrotaan työntekijöille tämän viikon aikana, Keskipohjanmaan luottamushenkilö Jukka Anias kertoo.

”Meillä on toimituksia Pietarsaaresta Inariin ja julkaisujen pomo ja henkilöstöjohtaja haluavat käydä kertomassa ihmisille naamatusten. Se vie oman aikansa.”


Keskipohjanmaan ja Kainuun Sanomien painettujen lehtien ilmestymispäivät vähenevät viiteen. Jatkossa lehdet ilmestyvät paperilla tiistaista lauantaihin.

Tätä ennen Keskipohjanmaa on ilmestynyt päivittäin. Kainuun Sanomat luopui sunnuntainumerostaan jo vuonna 2015.

Jukka Aniaksen mukaan Keskipohjanmaan toimituksessa osattiin odottaa ilmestymispäivien vähenemistä.

”On ollut tiedossa, että tätä pohditaan. Ehkä se oli osalle yllätys, että kerralla tippuu kaksi”, Anias sanoo.

Myös Kainuun Sanomien luottamushenkilö Pekka Pajala kertoo lehden tekijöiden aavistaneen, että printin ilmestyminen harvenisi entisestään.

”Meille tämä on jopa ehkä helpompi niellä kuin Keskipohjanmaassa, kun meillä on tästä kokemusta. Olemme kokeneet jo ensituskan.”

Yhtiön tiedotteessa luvataan vahvistaa digitekemistä ja ”uutisellista hereillä oloa”. Myös julkaisujärjestelmä ja verkkoalustat uudistetaan. Se mietityttää Pajalaa.

”Kun printtikin pitää hoitaa alta pois ja olla aktiivinen digissä, niin se ei ihan järjestelmäuudistuksella ratkea. Sinne tarvitaan tekeviä käsiä”, hän sanoo.

Nykyinen aikataulu on Pajalan mukaan mahdollistanut sen, että printin ja digin jutut on usein voinut hoitaa tekemällä samasta jutusta eri versiot. Jatkossa niin ei enää ole.

”Niitä ei voi enää tehdä rinnakkain, vaan pitää tehdä erikseen.”

Myös Aniaksen mielestä parempien digisisältöjen tekeminen tekijöiden määrää vähentämällä on ”hyvin erikoinen ratkaisu”.

”Journalistinen työ ei printin ilmestymispäiviä karsimalla vähene. Pikemminkin hyvin tehdyn ja luotettavan journalismin merkitys on kasvanut eikä vähentynyt. Toimittajat ja kuvaajat eivät ole tähänkään saakka painaneet eivätkä jakaneet lehtiä.”


Hilla Group julkaisee lehtiä laajalla alueella Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Koillismaalla sekä Lapissa. Yhtiö syntyi, kun keskipohjanmaalainen KPK-yhtiöt vuonna 2021 osti Kainuun ja Lapin lehtiä julkaisevan SLP Kustannuksen osake-enemmistön. Maakunta-, paikallis- ja kaupunkilehtien lisäksi se kustantaa matkailulehtiä.

Hilla Group on lyhyen ajan sisään kolmas suuri lehtikustantaja, joka kertoo vähentävänsä printtilehden ilmestymispäiviä. Kaleva kertoi luopuvansa sunnuntainumerostaan 14. maaliskuuta.

Viikkoa myöhemmin saman ilmoituksen teki sanomalehti Karjalainen.

”Karjalaisen ratkaisu oli siinä erilainen, että he eivät vähentäneet henkilöstöä”, Keskipohjanmaan Jukka Anias huomauttaa.

Kainuun Sanomien Pekka Pajala ei itse jää enää viisipäiväistä lehteä tekemään. Hän on jäämässä kesällä eläkkeelle ja on jo jäänyt työstään lomalle.

”Aloitin vuonna 1980 ja kirjoitin ensimmäiset juttuni kirjoituskoneella. Onhan tämä aika ollut myllerrystä ja muutosta. Monta hyvää asiaa on mahtunut matkaan, mutta kehitys on huolestuttava”, Pajala sanoo.

”Pahaa pelkään, että Kaleva, Karjalainen, Keskipohjanmaa ja Kainuun Sanomat eivät ole viimeisiä maakuntalehtiä, jotka vähentävät printin ilmestymispäiviä. Kyllä tässä haikein mielin ja jäljellä jäävien puolesta huolestuneena tilannetta katsoo.”


Hilla Groupin tammikuun lopulla alkaneet neuvottelut koskivat yhtiön koko henkilöstöä eli 565 työntekijää, joista noin 80 työskentelee toimituksissa.

Neuvottelujen aluksi työnantaja arvioi, että yhtiö irtisanoisi 29 työntekijää ja muuttaisi 229 työntekijän työehtoja oleellisesti.

Yhtiön tiedotteen mukaan nyt tehdyt muutokset parantavat sen kannattavuutta noin kaksi miljoonaa euroa vuodessa. Se on aiemmin kertonut tehneensä vuonna 2022 tappiota kaksi miljoonaa euroa.

Keskipohjanmaan Jukka Anias arvioi, että 229 työntekijän työehtoihin tehtävät muutokset jäävät melko pieniksi. Niissä on kyse siitä, että ehtoja yhdenmukaistetaan kahdesta mediatalosta syntyneessä yhtiössä.

Hän kuitenkin kehottaa työntekijöitä olemaan matalalla kynnyksellä yhteydessä luottamushenkilöönsä, jos oma uusi sopimus askarruttaa.

”Jos työntekijänä saat sopimusesityksen, etkä ymmärrä, mitä olet allekirjoittamassa, niin älä allekirjoita.”