Liitto

Freelancerit pääsevät edullisesti työterveysyrityksen asiakkaiksi

Journalistiliiton freelancejäsenet voivat pian ryhtyä terveysyritys Heltin työterveysasiakkaiksi ilman palvelun avausmaksua. Hoitajan ja lääkärin etäpalveluja voi ostaa kiinteällä kuukausihinnalla.

Journalistiliiton freelancejäsenet voivat pian ryhtyä työterveyspalveluja tarjoavan Heltin asiakkaiksi liiton neuvottelemaan sopimushintaan.

Liiton freelancejäsen pääsee Heltin työterveysasiakkaaksi joulukuun alusta puolen vuoden ajan ilman palvelun avausmaksua, joka on normaalisti 160 euroa.

Hoitajan ja lääkärin etäpalvelut freelancer voi ostaa käyttöönsä Heltin normaaliin yksinyrittäjien ja freelancereiden 26 euron kuukausihintaan.

Etäpalveluun kuuluu sairaustapauksissa rajoittamaton yleislääkäritasoinen etäsairaanhoito, kuten yleislääkäreiden etävastaanotot sekä terveysneuvonta puhelimitse ja chatissa. Kiireetöntä terveysneuvontaa saa omahoitajalta Heltin viestipalvelussa.

Hintaan sisältyy pääsy Heltin työhyvinvoinnin materiaalipankkiin sekä työhyvinvointitapahtumiin ja -webinaareihin.


Journalistiliiton neuvotteleman sopimuksen taustalla on freelanceyhdistysten FAO:n ja SFJ:n syksyllä 2020 tekemä valtuustoaloite freelancerien sairausajan turvan ja työterveyshuollon selvittämisestä.

Lokakuussa 2020 liitto kartoitti kyselyllä freelancejäsenten toiveita työterveyshuollosta. Silloin yhdeksän kymmenestä vastaajasta oli kiinnostunut käyttämään liiton neuvottelemaa työterveyshuoltoa.

Freelancerit toivoivat kyselyssä erityisesti nopeaa hoitoa ja mahdollisuutta päästä tarvittaessa sairauslomalle. He toivoivat myös mahdollisuutta terveyden säännölliseen seurantaan, fysioterapiaan, hammashoitoon, erikoislääkärin konsultaatioon sekä mielenterveyspalveluihin uupumis- ja uhkailutilanteissa.

Freelancerin täytyy hankkia työterveyshuolto itse. Kyselyn noin 370 vastaajasta vain joka kymmenes oli työterveyshuollon asiakas. Yleisin syy työterveyssopimuksen puuttumiseen oli hinta. Pääasiassa etäpalveluihin perustuva työterveys kiinnosti tuolloin alle puolta vastaajista.

Journalistiliiton freelanceasioista vastaavan lakimiehen Hannu Hallamaan mukaan liitto neuvotteli nimenomaan etäpalveluista kahdesta syystä.

”Etäpalvelu on saavutettava jäsenen asuinpaikasta riippumatta. Jäsenten keskeisiä toiveita oli nopea pääsy yleislääkärin vastaanotolle. Etäpalveluna se voi toteutua kohtuuhinnalla.”

Terveyspalveluyritys Heltti

Tarjoaa työterveyspalveluja kiinteällä kuukausihinnalla nimenomaan ajatustyöläisille, myös yksinyrittäjille.

Kokonaan kotimainen.

Perustettu vuonna 2013.

Asiakkaina yli 700 yritystä ja 13 000 henkilöä.