Osaksi suurempaa lehtitaloa ja heti yt:t – irtisanominen uhkaa kolmea Loviisan Sanomissa

Loviisan Sanomat ilmestyy netissä joka päivä. Verkossa on myös näköislehti. Paperilehti ilmestyy kahdesti viikossa.

Loviisan Sanomissa alkavat tänään yhteistoimintaneuvottelut, jotka päättyvät kahden viikon kuluttua lokakuun 17. päivä.

Loviisan Sanomista tuli elokuun lopussa osa Etelä-Suomen Media Oy:tä, joka taas kuuluu mediatalo Keskisuomalaiseen. Aikaisemmin Loviisan Sanomat oli osa KSF Mediaa.

Loviisaan tieto yhteistoimintaneuvotteluista tuli syyskuussa ja alle kymmenen hengen toimituksessa on nyt uhattuna kolme työpaikkaa. Kahdesti viikossa paperisena ja verkossa ilmestyvässä Loviisan Sanomissa on viisi toimittajaa, kaksi sivun-/ilmoitusvalmistajaa ja mediamyyjä.

Päätoimittaja Arto Henriksson pitää Loviisan Sanomien tulevaisuuden ja työpaikkojen kannalta elintärkeänä, että lehden sisältö säilyy vähintään yhtä paikallisena kuin tähänkin saakka.

”Uusi omistaja on selkeästi ilmaissut olevansa tästä samaa mieltä. Paikallisuus on Loviisan Sanomien brändin arvokkain elementti.”

Säästöt tuntuvat muutenkin Etelä-Suomen Media Oy:ssä, joka käy myös yt-neuvotteluja.

Journalisti kertoi elokuun lopussa, että lehtitalossa tuolloin uutisoitujen yhteistoimintaneuvottelujen tavoitteena on, että muutoksista aiheutuva työn olennainen ja pysyvä väheneminen voi johtaa enintään 15 henkilötyövuoden vähentämiseen. Nyt tämä luku saattaa kasvaa. Etelä-Suomen Media Oy:n ja Loviisan Sanomien yt:t päättyvät samaan aikaan