Nykymuotoinen Pam-lehti lakkautetaan

Palvelualojen ammattiliitto PAM lopettaa kaikille jäsenille jaettavan Pam-lehden nykyisessä muodossaan. Liiton hallitus päätti asiasta torstaina 17. tammikuuta. Järjestelyt koskevat myös liiton aktiiveille suunnattua PAMPlus-lehteä.

Päätös merkitsee sitä, että PAM kohdentaa uudelleen lehdenteon ja muun viestinnän resurssejaan. Lehtien nykyiset toimitukset hajoavat ja työntekijöiden tehtävät muuttuvat.

”Työt muuttuvat erilaisiksi viestinnän töiksi ja vain osa nykyisestä toimituksesta tulee jatkossakin tekemään journalistista työtä päätoimisesti”, sanoo Pam-lehden vt. päätoimittaja Sini Saaritsa.

PAMin viestinnän painopiste siirretään verkkoon, johon tuotetusta sisällöstä kootaan kerran kuukaudessa ilmestyvä painettu aikakauslehti. Nykyinen Pam-lehti on ilmestynyt 15 kertaa vuodessa 200 000 kappaleen painoksena.

PAMin viestintäpäällikkö Timo Piiroinen sanoo, että liitto ei luovu journalismista.

”Teemme vastaisuudessa kaiken verkkoon ja sieltä jaetaan materiaalia edelleen eri kanavia pitkin. Tässä on kyse prosessien ja jakelukanavien muuttamisesta.”

Piiroisen mukaan järjestelyllä ei tavoitella kustannussäästöjä eikä henkilöstövähennyksiä. Järjestelyt astuvat voimaan 1. elokuuta, mutta niiden yksityiskohdat täsmentyvät vasta syksyn mittaan.

Lisää aiheesta: Journalisti 2/2017