Ylestä lähtenyt Eronen: ”Rautasaappaan alla on hankala hengittää”

Juttua on päivitetty 14. joulukuuta kello 11.30: Myös toimittaja Salla Vuorikoski on irtisanoutunut.

Ylen ajankohtais- ja feature-tiimin esimies Jussi Eronen on irtisanoutunut tehtävästään. Eronen kertoo syyksi näkemyserot sananvapaudesta päätoimittaja Atte Jääskeläisen kanssa.

Eronen kertoi, ettei koe voivansa jatkaa työssään, koska ei voisi noudattaa Journalistin ohjeita. Hän moittii Jääskeläistä myös siitä, ettei tämä arvosta tutkivaa journalismia.

”Rautasaappaan alla on hankala hengittää”, Eronen sanoi Journalistille.

Myös toimittaja Salla Vuorikoski kertoi tänään 14. joulukuuta irtisanoutuneensa. Vuorikoski kertoi asiasta julkaisemassaan Facebook-päivityksessä.

“Talon johto on viestittänyt toistuvasti viime viikkojen aikana työntekijöille, että jos he eivät pysty hyväksymään johdon linjauksia, pitää miettiä, voiko talossa olla töissä. Myös tätä viestiä olen kuunnellut tulevaisuuttani pohtiessa. Oma polkuni vie nyt toiseen suuntaan”, Vuorikoski kirjoitti.

 

Jussi Eronen kertoi irtisanoutumispäätöksensä kilpistyneen julkisuudessa puidun Terrafame-jupakan myötä. Suomen Kuvalehti kertoi 30. marraskuuta, että Yle Uutisten johto olisi taipunut pääministeri Juha Sipilän (kesk.) painostukseen häneen liittyvässä uutisoinnissa.

Ylen hallintoneuvosto pui asiaa eilen kokouksessaan. Hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Kivelä (ps.) sanoi eilen hallintoneuvoston olevan tyytyväinen Ylen johdon esitykseen ilmapiirin parantamisesta talossa.

”Likapyykki pestään kotona eikä julkisuudessa”, Kivelä sanoi Ylen haastattelussa.

 

Eronen kirjoitti tänään julkaisemassaan Facebook-päivityksessä, että häntä ja hänen tiimiään on pyydetty vähentämään väärinkäytöksiin ja epäkohtiin puuttuvan paljastusjournalismin tekemistä.

Eronen lopettaa työt jo tämän päivän aikana. Hän kertoi Journalistille luovuttaneensa tietokoneensa jo työnantajalleen.

”Kello 12 minut saatellaan autotalliin”, Eronen totesi.

Jussi Eronen siirtyi Ylelle MTV:n uutistoimituksesta reilu vuosi sitten, syyskuussa 2015.

Yle on kertonut, että Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan esimies Petri Kejonen hoitaa toistaiseksi Erosen tehtäviä.

Journalisti ei tavoittanut Atte Jääskeläistä kommentoimaan asiaa.