Ylen vähennystavoitteena 145 henkilötyövuotta

Yleisradio käynnistää yt-neuvottelut, jotka koskevat Tuotannot-yksikön Yle Tuotanto ja Design -osastoa. Neuvottelujen piirissä ovat osaston kaikki toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa olevat 439 henkilöä, kertoo Yle tiedotteessaan. Näistä 289 työskentelee Helsingissä ja 150 Tampereella.

Neuvottelut alkavat 22. marraskuuta ja jatkuvat tammikuulle 2017. Suunnitelmat johtavat toteutuessaan enintään 145 henkilötyövuoden vähentämiseen.

Journalistiliiton työehtoasiamies Maija Raninen, jonka vastuualueisiin Yleisradio kuuluu, pitää vähennystavoitteita rajuina.

”Toivomme ratkaisuhakuista neuvottelua, jossa voidaan aidolla yhteistoiminnalla hakea vaihtoehtoisia ratkaisumalleja työnantajan esityksille. Liiton tavoitteena on myös etsiä keinoja viedä Ylen uudistussuunnitelmat läpi niin, että seuraamukset henkilöstölle olisivat mahdollisimman lievät”, Raninen sanoo.

Neuvottelujen kohteena oleva osasto vastaa ohjelmien tuotannollisesta työstä, kuten lavastuksesta, puvustuksesta, grafiikasta ja leikkaamisesta.

Neuvottelujen taustalla on parlamentaarisen Yle-työryhmän linjaus lisätä Ylen palveluostoja talon ulkopuolisilta toimijoilta. Työryhmä on linjannut, että Ylen pitää lisätä ulkoisia ohjelmahankintoja ja palveluostoja jopa 35 prosenttia vuoteen 2022 mennessä. Vähennystavoitteisiin vaikuttavat myös Ylen omat suunnitelmat vähentää ohjelmatuotantoaan tv:ssä ja radiossa.

Yle Uutiset kertoo ensimmäisen uudistuksen tapahtuvan jo ensi keväänä, kun Yle Teema ja Yle Fem siirtyvät samalle kanavalle.

Lue lisää aiheista: