Risto Lindstedtille SAL:n journalistipalkinto

Toimittaja Risto Lindstedt on saanut Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liiton SAL:n Salli-journalistipalkinnon. Hän sai palkinnon tunnustuksena pitkästä ja merkittävästä elämäntyöstä.

Lindstedt on omintakeinen kirjoittaja. Hänellä on palkinnon perustelujen mukaan kyky nähdä, aistia ja kuvata elämän ilmiöitä, joista lukijoiden on syytä olla perillä.

”Lindstedtille ei mikään asia ole liian pieni otettavaksi esiin tai liian suuri purettavaksi arjen tasolle. Hänen omaperäinen kielenkäyttönsä taipuu niin pelkistettyyn kuvaukseen kuin vahvaan tunteellisuuteenkin. Lindstedt kertoo tarinansa lukijalle kuin ystävälle, jonka kanssa on mukava rupatella.”

Kolumneissaan Lindstedt kantaa usein huolta inhimillisyyden säilyttämisestä tehokkuutta ja suorittamista korostavien arvojen puristuksessa.

“On vaikea hyväksyä sitä, että näin pienessä maassa on varaa menettää niin paljon osaamista, äänekästä tai hiljaista”, Lindstedt pohtii hiljaisen tiedon, kokemuksen ja vanhuuden merkitystä Anemian oireita -kolumnissaan.

Suomen Kuvalehden toimittajana keskeisen elämäntyönsä tehnyt Lindstedt jatkaa kirjoittajantyötään myös eläkkeellä.

Salli-palkinto luovutettiin Lindstedtille SAL:n vuosikokouksessa Helsingissä keskiviikkona 4. maaliskuuta. Palkinto annetaan tunnustuksena merkittävästä, mieleen painuneesta tai keskustelua herättäneestä alan teosta. 1500 euron suuruinen palkinto myönnettiin nyt kymmenennen kerran.