Alma kauppaa Kainuun Sanomia

Alma Media on käynnistänyt neuvottelut Suomalaisen Lehtipainon kanssa Alma Median Kainuun lehtiliiketoiminnan myymisestä. Kaupan toteutuessa maakuntalehti Kainuun Sanomat, kaupunkilehti Koti-Kajaani ja kolme tilattavaa paikallislehteä siirtyisivät ostajalle arviolta maaliskuun puoliväliin mennessä. Näiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2014 oli noin 11,5 miljoonaa euroa.

“Olemme halunneet olla mukana järjestelyssä, jossa Kainuun Sanomien lehtiperheen omistus palaa juurilleen omaan maakuntaan. Kainuulla on vahva identiteetti, ja se ansaitsee myös oman mediansa”, sanoo Alma Media Kustannus Oy:n toimitusjohtaja Kari Juutilainen yhtiön tiedotteessa.

Suomalainen Lehtipaino Oy:n toimitusjohtaja Tenna Talvi-Pietarila näkee, että lehtien kustantamisen, painamisen ja jakelun yhdistäminen samoihin käsiin antaa mahdollisuuden liiketoiminnan uudenlaiseen kehittämiseen maakunnan alueella.

Suomalainen Lehtipaino on sanomalehtiin erikoistunut painotalo Kajaanissa ja toimii sanomalehtien varhaisjakajana Kainuun maakunnassa. Yhtiöllä ja sen omistajilla on entuudestaan pieniä kaupunki- ja paikallislehtiä Pohjois-Suomen alueella.