Liitto

Etätyö voi nostaa tyytyväisyyttä ja tuottavuutta, mutta sopimisessa pitää olla tarkkana

Valtakunnallinen etätyösuositus päättyy 15. lokakuuta ja siirrymme vaiheeseen, jossa etätyöstä päätetään työpaikoilla. Neuvotteluja ehdoista käydään jo monin paikoin.

Etätyötä säädellään toistaiseksi hyvin vähän. Laki tai työehtosopimukset eivät juuri anna eväitä, ja se aiheuttaa epätietoisuutta. Siksi on tärkeää, että työntekijät ovat nyt tarkkoja siitä, mistä sopivat. Etätyöstä on aina sovittava, siitä ei voi työnantaja yksin määrätä.

Etätyö on jaksamisen väline, joka on tuonut monelle helpotusta arkeen. Lenkki tai pyykinpesu keskellä päivää piristävät kummasti. Tutkimukset myös kertovat, että työtyytyväisyys lisääntyy, mikäli työntekijä voi itse vaikuttaa tapaan, paikkaan ja aikaan, jolloin hän työnsä tekee.

Etätyö onkin tiedossa olevista keinoista nopein ja yksinkertaisin tapa parantaa työntekijän jaksamista lähes kuluitta.

Etätyöinnossa on hyvä muistaa, että moni haluaa tehdä työnsä työpaikalla. Siihen meillä on oikeus. Etätyöstä sovittaessa on myös otettava huomioon, että tilanteet muuttuvat. Tänään koulusta kotiin palaava lapsi kaipaa vielä erityishuomiota ja etätyön työaikajoustoja, mutta huomenna äänekäs teinilauma estää kaiken järkevän työskentelyn kotona.

Työnantajan on siis huomioitava, että täyttöaste työpaikoilla tulee vaihtelemaan, ja siihen on sopeuduttava. Työnantajan kun on pystyttävä osoittamaan työntekijälle työpiste, eikä ketään voi pakottaa etätyöhön.

On paljon syitä, miksi työnteko ei onnistu kotona. Tilanahtaus ja melu ovat oma lukunsa, mutta aika vähän on puhuttu siitä, että moni tarvitsisi paikan, jossa käydä luottamuksellisia keskusteluja. Kuinka monessa etäkokouksessa perheenjäsen on ollut ainakin puoliksi kuulolla? Miten monta haastattelua on tehty niin, että joku ulkopuolinen on saattanut saada tietoonsa jotain arkaluontoista? Luottamus on journalistin työkalu. Sitä ei saa vaarantaa puutteellisilla työjärjestelyillä.

Huonot tuolit ja keittiön nurkassa tehty työ ovat jo verottaneet ihmisten terveyttä. Lasku näkyy työnantajan työterveyskuluissa, mutta myös pää-, selkä- ja muina kipuina. Hinta on ollut turhan kova. Terveyttä ei pidä menettää huonon työtuolin takia. Viisautta olisi, että työnantaja hoitaisi ergonomian kuntoon myös kotona. Säästö näkyisi matalampina työterveys- ja toimitilakuluina.

Etätyöstä on nyt järkevä sopia työntekijöitä tarkkaan kuullen ja laajasti keskustellen. Tarpeet kun ovat erilaisia ja ne vaihtelevat.

Hyvillä etätyökäytännöillä voimme nostaa sekä tuottavuutta että tyytyväisyyttä. Yhtälöä on pidetty vaivalloisena ratkaista, mutta jos etätyösopimukset solmitaan viisaasti, sekä työntekijät että työnantajat voittavat.