Liitto

Etävaltuusto nosti hien otsalle

Kuuluuko? Näkyykö? Journalistiliiton historian ensimmäisessä valtuuston hybridikokouksessa teknisiä pulmia ratkottiin lennosta, kirjoittaa Kira Närhi.

Journalistiliiton historian ensimmäinen valtuuston hybridikokous oli alkamassa.

Puolet valtuutetuista oli salissa, puolet etäyhteyden päässä. Nimenhuudon jälkeen keväältä syksyyn siirretty kokous käynnistyi ja etäosallistujienkin yhteydet tuntuivat toimivan.

”Kuuluuko? Näkyykö?” oli päivän käytetyin aloitus. Etäkokouskäytäntöjen muutosten esittely alkoi ja juuri sillä hetkellä ääniyhteys katkesi. Kollegani Saran Väinölän näyttö täyttyi ”Ei kuulu!”-kommenteista. Yritin hengitellä rauhallisesti. Kiitos teknikon, ääniyhteys palasi. Loppupäivä sujui kommelluksitta.

Toisen kokouspäivän aamuna etäosallistujien määrä näytti oudon pieneltä. Kirosin maskini suojissa. Kaikki mahdolliset viestintäkanavat täyttyivät valtuutettujen avunpyynnöistä. Jostain syystä he eivät voineet liittyä kokoukseen.

Teknikko puisteli päätään, eikä tiennyt, mikä oli vialla. Perustin nopeasti uuden Teams-kokouksen. Samaan aikaan sähköpostini siirtyi ”Ei saada yhteyttä” -tilaan. Tunsin kylmän hien otsallani. Salin maskimeri henkäili jännittyneenä. Käynnistin koneeni uudelleen. Minuutit tuntuivat tunneilta. Lopulta etäosallistujat pääsivät liittymään ja kokous jatkui.

Kokouksen jälkeen valtuutetut kiittivät hyvin menneestä kokouksesta.