Anna hyvän kiertää

Paljon puhetta politiikasta

”Olemme kahden miehen työpaja”, kertoo Politiikkaradion toimittaja Sakari Sirkkanen. Puheohjelma syntyy kollega Tapio Pajusen kanssa.

”Olemme kahden miehen työpaja”, kertoo Politiikkaradion toimittaja Sakari Sirkkanen. Hän toimittaa ja tuottaa ohjelmaa yhdessä Tapio Pajusen kanssa.

”Työstämme viisi lähetystä viikossa. Jaamme työt demokraattisesti: vuoroviikoin on kaksi tai kolme lähetystä per tekijä. Politiikkaradion lisäksi teemme journalistisia syrjähyppyjä Yle Puheen Päivän ohjelmatuotannon puolelle.

Politiikkaradion ’suuren mission’ voi kiteyttää tavoitteeseen toimittaa faktapohjaista politiikkaohjelmaa rennolla ja hyvällä meiningillä Yle Puheen kuuntelijoille. Ikuisena haasteenamme on se, kuinka politiikkaohjelmasta saa parhaimmillaan jopa koukuttavan ja koskettavan.

Haluamme myös mieltää politiikan laajana ilmiönä, jota löytyy vähän joka paikasta yhteiskunnassa. Omat aiheeni käsittelevät ensi sijassa talouspolitiikkaa ja taloutta. Politiikanteon mekanismit ja -kulissit koen niin ikään kiinnostavina. Teen juttuja myös ulko-ja turvallisuuspolitiikasta ja kansainvälisestä politiikasta.

Työ Politiikkaradiossa on päivittäistä työstöä: ideointia ja asioiden jatkuvaa seuraamista. Talouden parissa työskenteleviltä toimittajilta kysytään aina välillä, mitä mieltä he ovat taloustieteestä. Talouskeskusteluahan käydään nykyään kotimaassa ihan pirteälläkin otteella ja keskustelun teemat nousevat ajoittain
jopa otsikoihin. Koulukuntaerot näkyvät hyvin muun muassa ajankohtaisessa ’leikata vaiko elvyttää’ -keskustelussa?

Oma uskoni taloustieteen kaikkivoipaisuuteen on vuosien varrella vähintäänkin maltillisesti karissut. Tietenkin olisi hieno juttu, jos meillä olisi sellainen talouspolitiikan automaatti, johon voisi syöttää Oy Suomi Ab:n keskeisen talousdatan ja saada vastaukseksi objektiivisen totuuden. Kun tällaista automaattia ei ole toistaiseksi keksitty, talouspolitiikka on lopulta poliittisia arvovalintoja. Juuri se tekee hommasta kiinnostavan.

Hyvä radiolähetys syntyy kombinaatiosta, jossa hallitset aiheen ja olet oma itsesi. Täydellisyyteen ei kannata pyrkiä, virheitä saa tehdä. Kannattaa muistaa, että ohjelmaa tehdään radionkuuntelijoille, ei asiantuntijoille tai politiikkafriikeille.”

Anna hyvän kiertää -palstalla Journalisti pyytää ilmiantamaan loistavia alan tuotoksia. Viestiä vie eteenpäin se, jonka työtä on esitelty palstalla.

Enbusken valinta

Toimittaja-juontaja Tuomas Enbuske valitsi Anna hyvän kiertää -palstalle esiteltäväksi Yle Puheen Politiikkaradion ja erityisesti ohjelman toimittajan Sakari Sirkkasen.
”Tyyppi on loistavasti kartalla ja koko ajan tilanteen päällä. Ja toisin kuin jännittävät puupökkelötoimittajat, hän myös kuuntelee, mitä haasteltavat sanovat ja kysyy jatkokysymyksiä.
”Muistin kun kuulin tyyppiä ensimmäistä kertaa. Olin ihmeissäni: hän on radiohaastattelija, joka ei jännitä ja on kartalla asioista.”
Seuraavassa Journalistissa Anna hyvän kiertää -palstalla esiteltävän tuotoksen valitsevat Politiikkaradion toimittajat Tapio Pajunen ja Sakari Sirkkanen.

Politiikkaradio

  • Yle Puheen politiikkaan ja talouteen keskittyvä keskusteluohjelma.
  • Ohjelmaa toimittavat Tapio Pajunen ja Sakari Sirkkanen.
  • Lähetetään päivittäin kello 12.30
  • Yle.fi/radio/ylepuhe/