Kahdeksan irtisanotaan STT:n ruotsinkielisestä palvelusta

STT:n ruotsinkielistä palvelua koskevien yt-neuvottelujen tuloksena uutistoimistosta irtisanotaan vähintään kahdeksan toimituksen työntekijää. Neuvottelut päättyivät tiistaina.

Kahdeksalle irtisanottavalle on tiedotettu asiasta keskiviikkona. Neuvottelujen kohteena oli koko kymmenen hengen toimitus. STT tutkii, voitaisiinko kaksi henkilöä sijoittaa suomenkieliseen toimitukseen. Päätöksiä asiasta ei ole tehty.

”Menetämme hyviä kollegoja, tunnelma on apea ja surullinen”, sanoo STT:n pääluottamusmies Hannu Aaltonen.

Työntekijöiden työvelvoite jatkuu vuoden loppuun, jolloin ruotsinkielinen FNB lopettaa. Siihen asti uutisia toimitetaan muun muassa Svenska Ylelle.

Kuten Journalisti aiemmin kertoi, ruotsinkielisen palvelun lakkauttamisen syy on asiakkuuksien loppuminen. KSF Media ja HSS Media ovat sanoneet irti sopimuksensa keväällä ja Svenska Yle tänä syksynä.

Lakkauttamisesta uutisoitiin samana päivänä, kun uutistoimiston pohjoismaiset yhteistyökumppanit olivat vierailulla Suomessa.

”Pohjoismaiset kollegamme pitävät Suomen sananvapauden mallimaana ja heidän on vaikea ymmärtää, mitä täällä tapahtuu”, sanoo STT:n toimitusjohtaja Mika Pettersson.

”Uutistarjonta kapenee ja suomalaisen uutistarjonta muihin Pohjoismaihin vähenee”, Pettersson sanoo.

Onko mahdollista, että STT jatkaa yhteistyötä pohjoismaisten uutistoimistojen kanssa?

”Kyllä, nyt pohdimme yhdessä ratkaisua asiaan”, Pettersson sanoo.

Pettersson hämmästelee KSF Median ja HSS Median toimintaa oman uutistoimistonsa SPT:n suunnittelussa.

”He neuvottelivat kanssamme ikään kuin olisivat halunneet jatkaa palveluidemme ostamista, mutta kaikki olikin teatteria.”

Lue lisää:
SPT rör om i nyhetsgrytan
Nyhetsbyrån SPT planerades utanför styrelsen
Vägen mot en ny nyhetsbyrå
Inte stort nog för två
En 130-åring går mot sitt slut