Kuolleita

Lämmin tarinankertoja ja väittelijä

Toimittaja Timo Laukkio 30. 3. 1948 Turku – 10. 8. 2024 Helsinki

MTV:n pitkäaikainen journalisti Timo Laukkio kuoli 10. elokuuta. Hän ehti urallaan olla toimittaja, tuottaja, juontaja, toimituspäällikkö ja ajankohtaispäätoimittaja. Ennen MTV:tä hän työskenteli Turun Ylessä ja Turun ylioppilaslehden päätoimittajana. Hän muisteli värikkäästi, miten sai ylioppilaslehdestä potkut.

Kymmenen uutisia aloittamassa ollut Laukkio oli sivistynyt tv-journalisti, joka rakasti keskustelua ja väittelyä. Hän tiesi, mitä toimittajan tulee osata, eikä peitellyt sitä. Kun nuoremmat eivät tienneet, kuka oli legendaarinen toimittaja Lieko Zachovalová, Laukkio tuumasi narahtavalla baritonillaan, että olisi syytä tietää. Huomenta Suomessa hän haastatteli skarpisti ja tiukasti, ei koskaan nokkavasti.

Työ oli Laukkiolle intohimo. Kun tsunamin aikaan muu toimitus lomaili, Timo riensi joululomalta töihin ja teki pyöreitä päiviä pitääkseen uutiskonetta pystyssä.

Työuran loppupuolella elämän muutti vakava sairaus. Leukemia vei hänet kuoleman porteille 2005, mutta Timo totesi päättäneensä piruilla lääkäreille ja palata elävien kirjoihin.

Työkaverina Timo oli reilu, lämmin ja hauska. Suuret kourat heiluivat ja ääni kuului uutishuoneessa, kun sarkastinen huumori osui kohdalleen.