Kuolleita

Ylen pitkäaikainen luottamushenkilö

Työsuojelupäällikkö Ann-Kristin “Anki” Grönberg-Rantalainen 13.4.1956 Kirkkonummi – 19.2.2022 Espoo

Anki menehtyi helmikuun 19. päivänä Espoon sairaalassa syöpään, jota hän oli sairastanut yli puolitoista vuotta. Hän oli kotihoidossa lähes loppuun saakka Kirkkonummen Evitskogissa kotitilallaan, josta hän oli syntyisin.

Anki kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1976 Helsingissä ja opiskeli heti sen jälkeen sairaanhoitajaksi. Kymmenen vuoden hoitajatyön ohessa Anki opiskeli journalistiikkaa Helsingin yliopistossa ja päätyi 1980-luvun lopulla toimittajaksi Radio Mellannylandiin Helsinkiin. Siitä alkoi pitkä työura Ylessä, joka jatkui yli 30 vuotta. Hän jäi vanhuuseläkkeelle viitisen kuukautta sitten. Eläkkeelle jäädessään Anki oli Ylen työsuojelupäällikkö. Tehtävän hän aloitti vuonna 2016. 

Anki oli Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden pääluottamusmiehenä vuosina 2003-2006 oltuaan ensin työsuojeluvaltuutettuna. Anki toimi myös neljä vuotta Journalistiliiton hallituksessa vuosina 1998-2002 ja liiton valtuustossa ensin varsinaisena jäsenenä 2002-2006 ja sitten varajäsenenä 2006-2010. Anki toimi lisäksi vuosia useissa liiton valiokunnissa ja oli neuvottelemassa useammankin Ylen työehtosopimuksista. 

Luottamustehtävissään Anki oli tinkimätön jäsenistön edunvalvoja ja tehokas neuvottelija. 

Ankia jäivät lähipiirissä kaipaamaan aviopuoliso toimittaja Paavo Rantalainen ja aikuiset kaksospojat Kalle ja Oskar. Erityisen onnellinen Anki oli siitä, että hän ehti nähdä poikien valmistuvan ammattiin, Oskarin rakennusinsinööriksi viime vuonna ja Kallen merikapteeniksi vain muutama viikko ennen kuolemaansa.

Anki oli intohimoinen lukija ja kutoja. Villa Glimsin saattohoitokodin yöpöydälle jäivät kirjaston kirja ja ties monennenko villapaidan kudin.