Inkeri Pasanen on Keskisuomalaisen kakkospäätoimittaja, joka jättää journalistiset päätökset suosiolla uutispäällikölle.
Olet ollut Keskisuomalaisen varapäätoimittaja 16 vuotta. Et ole koskaan haaveillut ykköspäätoimittajan paikasta.
En ole ehtinyt täällä työkiireiden takia edes haaveilemaan. Sen sijaan olen saanut tehdä paljon sellaista, mistä en ikinä olisi edes osannut haaveilla, kuten pitää juhlapuheen Suovanlahen Sonniyhistyksen iltamissa ja Juhannusrauhattomuuden julistuksen eestiksi Kiimasen Savun hölkkätapahtumassa.
Erkki Laatikainen nimitti aikanaan kakkospäätoimittajaksi juuri sinut, koska hän halusi työparikseen myötäilijän.
Tuota en usko! Me emme koskaan väitelleet julkisesti, vaan suljettujen ovien takana. Hän halusi taloon nimenomaan tarkan taloudenpitäjän, jotta voisi itse olla enemmän taustatapaamisissa.
Olet käynyt saman lukion kuin Hesarin Unto Hämäläinen ja Ilta-Sanomien Arja Paananen. Jos olisit lähtenyt Helsinkiin, sinusta olisi tullut yhtä tunnettu kuin heistä.
Viitasaarelta on lähtenyt maailmalle niin paljon huikeita journalisteja, että he kaikki eivät vaan mahdu Helsinkiin.
Et puutu Keskisuomalaisen journalistisiin linjauksiin, koska sitä varten lehteen on palkattu pätevä uutispäällikkö.
Syötän uutispäälliköllemme ideoitani päivittäin, mutta Lehdon Keijo on niin huippupätevä, että osaa itse valita niistä parhaimmat. Muut aiheet jäävät hänen legendaariseen mustakantiseen vihkoonsa.
Olet toimituksessasi näkymätön, mutta varmaan ihan hyvä tyyppi.
En ole mikään karismaattinen julistaja. Minulla on lehmän hermot ja tulen toimeen kaikkien kanssa, mutta journalistiopiskelijat pitivät minua eräässä palautteessa ”tiukkana tätinä”. Ehkä voisin olla vähän rennompi.
Et palkkaisi taloon enempää itsesi kaltaisia ihmisiä.
Pitää paikkaansa. Mitä pienempi toimitus on, sitä tärkeämpää on erilaisuus. Yritän aina rekrytoidessa pitää sen mielessä. En pidä hakijaa hyvänä vain sen takia, että hän on samantyyppinen kuin minä.
Kirjoitat joskus pääkirjoituksia, mutta et ota kantaa poliittisiin tai yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Yhteiskunta ei vain ole sinun juttusi.
Kirjoitan pääkirjoituksia tai kolumneja lähes päivittäin. Olisi mahdoton tehtävä, jos en ottaisi kantaa poliittisiin kysymyksiin.
Sinua kysyttiin aikoinaan Lapin Kansan päätoimittajaksi. Olisit pärjännyt Lapissa pidempään kuin tehtävään valittu Johanna Korhonen.
Tämä on ainoa Keskisuomalaisen ulkopuolelta tullut työtarjous, jota olen vakavasti harkinnut. Uskon, että olisin siellä pärjännytkin mutta en katunut, että en lähtenyt. Olen viihtynyt täällä hyvin.
Ylenit aikoinaan urheilutoimittajasta kulttuuritoimituksen pomoksi. Se kertoo kaiken lehtesi levikkialueen kulttuurielämästä.
Ja mitähän se kertoo paikallisesta urheiluelämästä! Tein kulttuurijuttuja jo ennen urheilupestiä, joten en edennyt kulttuurin pelkästään urheiluansioilla.
Käsikirjoitit ja esiinnyit aikanaan Suomi100-juhlavuoden Venny-konsertissa. Lehtesi kirjoitti näytelmästä myönteisen arvion. Tätä on maakuntajournalismi parhaimmillaan.
Kyllähän ne ihan myönteisesti meistä kirjoittivat, mutta eniten saimme kehuja konsernin ulkopuolisista lehdistä. Kävimme esiintymässä ympäri Suomea.
Olet lehtesi ”ikuinen kakkonen”, mutta kotona olet aina ykkönen juoksemalla maratonin nopeammin kuin miehesi.
Olen vain kerran juossut maratonin nopeammin kuin mieheni. Se johtui vain mieheni jalkakrampista. Muuten hän on aina minua nopeampi – myös hiihdossa ja pyöräilyssä. Erinomainen personal trainer siis.
Inkeri Pasanen, 59
Sanomalehti Keskisuomalaisen varapäätoimittaja.
Keskisuomalaisen ja Keski-Suomen Median johtoryhmän jäsen.
Työskennellyt nykyisessä tehtävässä vuodesta 2005.
Toimittajan tutkinto Tampereen yliopistosta vuonna 1985.
Aloitti Keskisuomalaisen Syke-nuorisoliitteessä vuonna 1987. Lehden urheilutoimittajana 1994 – 1996.
Lukuisia luottamustehtäviä muun muassa media-alan ja kulttuurin parissa.
Julkisen sanan neuvoston jäsen 2006 – 2012.
Naimisissa, kolme aikuista lasta. Asuu miehensä kanssa Tikkakoskella.
Harrastaa juoksua, hiihtoa ja pyöräilyä.
Uusimmassa lehdessä
- Työelämäprofessori Laura Saarikoski haluaa opettaa kannattavan journalismin tekemistä. Opiskelijoita kiinnostaisi enemmän se, miten jaksaa työelämää.
- Luottamushenkilön on oltava diplomaatti, sanoo A-lehtien Elisa Miinin
- Haastattelun ja taustakeskustelun raja on selvä vain periaatteena