Liitto

Välivuosi tes-neuvotteluissa – ensi vuonna neuvottelut kaikilla isoilla sopimusaloilla

Vuoden 2021 aikana varsinaisia työehtosopimusneuvotteluja käydään Journalistiliiton sopimusaloilla vain av-kääntäjien työehdoista. Joulukuussa alkaneet neuvottelut on määrä käydä tammikuun aikana.

Tv- ja elokuva-alan Mediaringin tes-neuvottelut saatiin päätökseen joulukuussa.

Ensi vuonna on vilkkaampaa. Silloin käydään neuvottelut lehdistön, Yleisradion, MTV:n, Yleisradion freelancereiden, kustannustoimittajien, elokuva- ja tv-tuotannon sekä kaupallisten radioiden työehdoista. Edunvalvontajohtaja Petri Savolaisen mukaan valmistautuminen ensi vuoden neuvottelukierrokseen alkaa kesän jälkeen.

Kaupalliset radiot ovat edelleen ilman yleistä työehtosopimusta. Liiton tavoitteleman sopimuksen saaminen edellyttää radiolaisten järjestäytymisasteen nousua ja aktiivista keskustelua työnantajien kanssa.