Liitto

Noin 3000 tilannut perinteisen pressikortin

Journalistiliiton muovisen pressikortin on tilannut joulukuun puoliväliin mennessä noin 3 000 liiton jäsentä. Uusien korttien postittaminen alkoi joulukuun alussa. Kortin ulkoasu on uudistunut liiton uuden ulkoasun mukaiseksi.

Muovikortin voi tilata ilmaiseksi Journalistiliiton verkkosivuilta. Palvelujohtaja Simon Huldénin mukaan tilausmäärä on hieman odotettua vähäisempi. Määrästä voi päätellä, että muovikortin rinnalle tullut digitaalinen pressikortti on koettu hyväksi vaihtoehdoksi muovikortille. Noin 12 000 jäsentä käyttää digitaalista pressikorttia.

Liitto kannustaa jäseniään siirtymään digitaalisen pressikortin käyttäjiksi muun muassa ekologisista syistä. Liiton verkkosivuilla muistutetaan, että jos jokaiselle liiton 14 000 jäsenelle tehtäisiin edelleen fyysinen kortti, tietäisi se 70 kilon muovikuormaa.