Kuolleita

Kainuulainen urheilumies on poissa

Kuolleita: Toimittaja Seppo Karppinen 9.1.1944 Kajaani – 7.12.2018 Kajaani

Innokas urheilumies Seppo ”Setti” Karppinen aloitti urheilutoimittajan uransa vuonna 1966 Kainuun Sanomissa. Viisi vuotta myöhemmin hänet nimitettiin lehden urheiluosaston päälliköksi.

Vuosina 1979 – 1990 Karppinen työskenteli urheilutoimituksen päällikkönä Pohjalaisessa. Sen jälkeen hän siirtyi Kalevaan, ensin Kajaanin aluetoimittajaksi ja myöhemmin aluetoimituksen esimieheksi.

Karppinen todisti, että hyvä urheilutoimittaja kirjoittaa hyviä juttuja mistä aiheesta tahansa. Kainuun reissuillaan hänelle tulivat tutuiksi niin maan hiljaisten huolet kuin maakunnan vaikuttajien ajatukset.

Karppisen tekstejä saatiin lukea mielipidepalstoilta viime aikoihin saakka. Lempiaiheena pysyi urheilu, mutta hän otti kantaa myös muihin ajankohtaisiin asioihin.

Setti oli valoisa ja peruspositiivinen, mutta viimeisiä elinvuosiaan leimasi syvä suru. Perheen ainoa lapsi, nuori perheenäiti, kuoli ja vähän myöhemmin myös Setin puoliso menehtyi.

Seppo Karppinen toimi SVUL:n Kainuun piirin ja Ampumahiihtoliiton tiedotusvaliokuntien jäsenenä sekä Kainuun Lehdistökerhon hallituksessa.