Työelämä

Unelmien takana on työtä

Hanne Valtarin ja Satu Rämön kirja rohkaisee toteuttamaan uusia ammatillisia unelmia mutta tuo myös selkeästi ilmi, että haahuillen sotaan ei kannata lähteä.

Jos sinua polttelee joku muu ammatillinen unelma kuin loppuelämä journalistina, Satu Rämön ja Hanne Valtarin kirjoittama Unelmahommissa on oikeaa luettavaa.

Valtari on ammattibloggaaja, toimittaja ja tuottaja, Rämö toimittaja, designkaupan pitäjä, matkailuyrittäjä ja ammattibloggaaja. Kirjassaan he kertovat kokemustensa ja haastattelujen pohjalta, miten unelmien toimenkuva selkiytyy ja miten sen saa tuottamaan työn ilon lisäksi rahaa.

Kirja rohkaisee toteuttamaan uusia ammatillisia unelmia mutta tuo myös selkeästi ilmi, että haahuillen sotaan ei kannata lähteä. Kiva ilmapiiri kahvilassa on eri asia kuin yritystoiminnan pyörittäminen tiskin takana. Toteutuneiden unelmien takana on paitsi intohimoa myös suunnittelua, aikatauluttamista, laskelmia, verkostoja, yrittäjäasennetta – ja ajoittain tästä kaikesta johtuvaa loputonta väsymystä, joka pitää tunnistaa ajoissa.

Kirja on helppolukuinen, mutta parhaiten se toimii paloittain luettuna. Silloin kirjoittajien henkilökohtainen tyyli säilyttää viehätyksensä, ja omia ratkaisujaan jaksaa oikeasti työstää lukemansa valossa.

Satu Rämö ja Hanne Valtari: Unelmahommissa. WSOY 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Satu Rämö ja Hanne Valtari: Unelmahommissa WSOY 2017