Kuolleita

Aina kynä kädessä

Kuolleita: Mirja Mattila.

Lapualaisen paikallisuutisoinnin sielu, toimittaja Mirja Mattila kuoli vakavaan sairauteen 12. maaliskuuta 2017 Lapualla. Hän oli syntynyt 30. huhtikuuta 1946 Lapualla.

Mirja aloitti Lapuan Sanomissa 1983 ja tarttui työhön sellaisella palolla, että lehden sivumääriä jouduttiin lisäämään. Hän tuli töihin ensimmäisenä ja lähti viimeisenä. Mirjan näki aina kynä ja lehtiö kädessä, olalla valtava kameralaukku myös vapaa-ajalla – jos sattuisi hyvä jutunaihe eteen.

Hän osasi lukea haastateltavan ajatuksia. Mirjan puoliso oli kerran kuskina, kun lähdettiin sivukylälle jutuntekoon. Vastassa oli metsien mies, josta ei saanut sanaa irti. Kotimatkalla puoliso äimisteli, että tuostako pitää juttu pusertaa. Lehden ilmestyttyä hiljainen mies soitti: ”Osasit kirjoittaa just sen, mitä mielessäni ajattelin!”

Jäätyään eläkkeelle Mirja kirjoitti Lapuan Sanomiin muutaman jutun kuukaudessa. ”Saisko Mirjan”, pyysivät juttuvinkkaajat lehdeltä vielä viime syksynä.

Sairaus katkaisi kirjoittamisen. Viimeisiin päiviin Mirja kirjoitti – käsialasta vain ei enää saanut selvää. Juttukeikoillekin teki mieli, ja perhe joutui toppuuttelemaan toimittajaa pysymään levossa.