Media-ala

”JSN pitää paalut paikallaan”

Julkisen sanan neuvoston kokoonpano vaihtuu vuoden vaihteessa, kun uudet median edustajat aloittavat tehtävissään. Neuvostoon ensi kertaa valittu Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksessa työskentelevä Pirjo Auvinen uskoo, että JSN:lla on tärkeä roolinsa käymistilassa olevan media-alan sisäisissä pohdinnoissa.

”JSN:n tehtävä on pitää paalut paikallaan. Muuttua saa ja muuttua pitää, mutta tietyistä asioita ei saa tinkiä”, hän sanoo.

Pitkään talouden ja politiikan toimittajana työskennellyt Auvinen on huolissaan kasvavan kiireen vaikutuksesta siihen, miten yleisön oikeus olennaiseen yhteiskunnalliseen tietoon toteutuu. Työläisiin aiheisiin, kuten sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistukseen, tarttuminen jää heikoille kantimille. Hän pohtisikin JSN:n roolia laajemman journalismikeskustelun herättelijänä.

Toimittajakollegoiden työn arviointia Auvinen ei koe hankalaksi.

”Toimittajan työ on jokaisen jutun kohdalla yleisön arvioinnille altista. Kritiikin vastaanottaminen ei ole suomalaisten vahvin puoli. JSN:n päätökset eivät kuitenkaan ole mitään heittoja, vaan punnittuja ja perusteltuja.”

JSN:n varsinaiseksi jäseneksi nousee myös Vartti Kouvolan päätoimittaja Hannu Helineva.

Lue lisää Nimitykset-palstalta.