Kuolleita

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Radio- ja televisiotoimittajien liitto liittyy SSL:ään. Puheenjohtajat Antero Laine (oikealla) ja Matti Santajärvi kättelevät. RTTL:n hallituksen jäsenet Marja-Leena Tuisku, Ilkka Pekkala, Hilppa Kimpanpää, Tatjana Sundgren ja Maija Dahlgren sekä SSL:n pääsihteeri Eila Hyppönen todistavat.

Journalistiliiton entinen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut 88-vuotiaana. Hän toimi puheenjohtajana 1974–1992, jolloin liiton nimi oli Suomen Sanomalehtimiesten liitto. Nimi muutettiin Journalistiliitoksi vuonna 1992.  
 
Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho esittää surunvalittelut liiton pitkäaikaisen puheenjohtajan kuoleman johdosta.  

“Esitän surunvalitteluni Anteron omaisille ja läheisille. Antero teki kunnioitettavan työn liiton ja sen jäsenten hyväksi. Hän todella omistautui työlleen ja hänen puheenjohtajakautenaan alan järjestäytymisaste nousi, kun jäsenmäärä kasvoi. Tämä vahvisti liiton asemaa yhteiskunnallisena vaikuttajana ja edunvalvojana,” Hanne Aho sanoo.  

Laine kuoli kotonaan keskiviikkona 21. helmikuuta. Hänen poikansa Janne Laine kertoi STT:lle, että Laine oli sairastanut jo useamman vuoden ajan. 

Liiton entinen pääsihteeri Eila Hyppönen työskenteli Laineen kanssa koko tämän puheenjohtajakauden ajan.  

“Laine oli loistava puheenjohtaja. Karismaattinen ihminen ja joukkojen johtajana erinomainen”, Hyppönen sanoo. 

Laineen kaudella lehdistön työehdot kehittyivät ja alan palkkataso nousi merkittävästi.  

“Laine hän oli hyvin ay-henkinen ja piti tiiviisti yhteyttä liiton jäsenistöön. Hänen aikanaan kehittyivät erityisesti työehtosopimusten loma-, työaika- ja koulutusehdot”, Hyppönen sanoo. 
 
Laineen puheenjohtajakaudella Suomessa järjestettiin kaksi lakkoa, joista toinen katkaisi Yleisradion lähetykset kolmeksi viikoksi 1980-luvulla. 

Laine oli myös kansainvälisen lehtimieskomitean jäsen sekä pohjoismaisen toimittajajärjestön NJS:n puheenjohtaja 1974–1979 ja 1985–1987. Toimittajana hän työskenteli Hymyn päätoimittajana sekä Ylellä Ajankohtainen kakkosessa.