Media-ala

Otavamedia luopuu Alibin julkaisemisesta

Alibin liiketoiminta siirtyy päätoimittaja Mika Lahtosen Pressimiehet Oy:lle.

Otavamedia ja Pressimiehet Oy ovat allekirjoittaneet esisopimuksen Alibi-brändin liiketoiminnan luovuttamisesta Otavamedialta päätoimittaja Mika Lahtosen Pressimiehet Oy:lle. Suunniteltu luovutus tapahtuu 1. elokuuta. Otavamedia tiedottaa sopimuksesta intranetissään. 

Viime vuodet Otavamedia on ostanut Alibin tuotannon Pressimiehet Oy:ltä niin sanotulla avaimet käteen -periaatteella. Tilanne oli sama myös Hymyn kohdalla, kunnes lehti siirtyi huhtikuun alussa Pressimiehiltä takaisin Otavamedialle, osaksi Seura-mediaperhettä.  

Journalisti on tämän vuoden aikana uutisoinut Lahtosen kohdelleen freelancereitaan epäasiallisesti. 

Huhtikuussa Ilta-Sanomat uutisoi Lahtosen rattijuopumustuomiosta

Journalisti tavoitti puhelimitse sekä Otavamedian julkaisujohtaja Katriina Kaarteen että päätoimittaja-toimitusjohtaja Lahtosen. Kumpikaan ei halunnut tässä vaiheessa kommentoida ratkaisun syitä tai sen mahdollisia vaikutuksia Alibin tekemiseen, ilmestymiseen tai jakeluun.