Media-ala

Otavamedia ei kommentoi Mika Lahtosen asemaa – Alibin päätoimittaja kärysi ratista

Mika Lahtonen syyllistyi rattijuopumukseen viime vuoden marraskuussa.

Otavamedian julkaisujohtaja Katriina Kaarre ei kommentoi Alibin päätoimittaja Mika Lahtosen rattijuopumuskäryä. Ilta-Sanomat kertoi eilen Lahtosen saaneen sakkotuomion viime marraskuussa Kangasalla tapahtuneesta rattijuopumuksesta. Lahtonen oli ajanut noin yhden promillen humalassa.

Journalisti tavoitti julkaisujohtaja Kaarteen tekstiviestitse. Kaarre vastasi, ettei kommentoi “tässä vaiheessa” tuomion vaikutusta Lahtosen asemaan Alibin päätoimittajana.

Otavamedia ostaa Alibin tuotannon päätoimittaja-toimitusjohtaja Lahtosen Pressimiehet Oy:ltä niin sanotulla avaimet käteen -periaatteella.  Huhtikuun alkuun saakka Lahtonen oli samanlaisella järjestelyllä myös Hymyn päätoimittaja, mutta Otavamedia ilmoitti maaliskuussa Hymyn tuotannon siirtyvän osaksi yhtiön Seura-mediaperhettä.

Journalisti kertoi helmikuussa Lahtosen kyseenalaisista toimintavoista. Lahtonen muun muassa herjasi entistä kollegaansa Facebookissa, urkki freelancetoimittajansa luottotietoja ja jätti tilattuja julkaisematta ja palkkioita maksamatta.

Lue lisää aiheista: