Media-ala

Kansan Uutiset irtisanoo sittenkin – työt loppuvat kolmelta toimittajalta

Uutinen irtisanomisista tuli samaan aikaan, kun Kansan Uutisten toimitus muuttaa Helsingin Vilhonvuorenkadulta Hämeentielle.

Vasemmistoliittoa lähellä oleva Kansan Uutiset irtisanoo kolme toimittajaa. Lehden oman uutisen mukaan irtisanomisiin jouduttiin, kun säästötoimenpiteet eivät riittäneet talouden vakauttamiseen. KU on karsinut menoja 100 000 euron edestä, mutta se ei riitä. Viisi toimituksen jäsentä on tehnyt lyhennettyä työviikkoa marraskuusta lähtien. 

Kansan Uutisissa on 12 työntekijää, joista 10 on toimittajia. 

”Yritetään nyt pärjätä pienemmällä porukalla”, sanoo pääluottamushenkilö Tarja Erdogan.

Lue myös KU:n oma uutinen: Kansan Uutiset irtisanoo toimituksesta

Journalisti kertoi syyskuussa 2019, että toimitus säästyy irtisanomisilta – lomautuksilta ei kuitenkaan vältytty. Yt-neuvottelujen päätteeksi irtisanottiin yksi työntekijä myynnistä.

Irtisanomiset eivät tulleet toimitukselle yllätyksenä. Syksyllä käytyjen yt-neuvottelujen yhteydessä sovittiin, että tilanne katsotaan uusiksi, kun vuoden 2019 tulot ja menot on vahvistettu. Syynä irtisanomisille on, että uusia tilaajia ei löydy. Samaan aikaan voimassa olevien tilausten määrä jatkaa laskuaan.

KU:n painosmäärä on keskimäärin 6 300.

670 000 euron tilaustuotot ovat Kansan Uutisten suurin tulonlähde. Lehti saa myös vuosittaista tukea Vasemmistoliitolta. Tuen suuruus on 388 000 euron. Näiden lisäksi tuloja kertyy ilmoituksista.