Viisi finalistia tavoittelee tutkivan journalismin Lumilapio-palkintoa

Tutkivan journalismin yhdistys on nimennyt viisi journalistista työtä ehdolle Lumilapio-palkinnon saajaksi vuoden 2016 parhaasta tutkivasta journalismista. Ehdotuksia palkinnon saajaksi tuli lähes 40.

Ehdolla ovat Iltalehden toimittajat Olli Ainola ja Marko-Oskari Lehtonen, Jeanette Björkqvist (Long Play), freelancetoimittaja Jari Hanska ja Taloussanomien toimittaja Teemu Muhonen (Eläketurma-kirja), Turun Sanomien toimittaja Rebekka Härkönen sekä Yleisradion toimittajat Minna Knus-Galán ja Kjell Lindroos.  Linkkien takaa löytyy Journalistin tekemiä juttuja ehdokkaiden tekemästä työstä.
 

Tutkivan journalismin yhdistys pitää tärkeänä sitä, että toimitusten niukentuneista resursseista huolimatta perehtyvään journalismiin on yhä annettavissa aikaa. Ilahduttavaa on se, että toimituksissa on rohkeita ja sinnikkäitä toimittajia, jotka jaksavat paneutua epäkohtien esiin tuomiseen.

”Erityisen ilahduttavaa on, että ehdotuksia tuli runsaasti maakuntalehdistä eri puolilta Suomea. Vuosi sitten tilanne oli toinen”, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Tiina Lundell yhdistyksen tiedotteessa.

Lumilapio-palkinnon saaja julkistetaan Helsingissä torstaina 18. toukokuuta. Samassa tilaisuudessa jaetaan Tutkivan journalismin yhdistyksen Jääraappa-palkinto avoimuuden edistämisestä yhteiskunnassa.

Lisätietoja ehdokkaista Tutkivan journalistin yhdistyksen sivuilta.