Franck Media konkurssiin

Helsinkiläinen perheomisteinen elokuvien, videoiden ja televisio-ohjelmien tuotantoyhtiö Franck Media Oy on haettu konkurssiin. Kaikki yhtiön työntekijät on irtisanottu.
Yhtiön viimeiseksi jäänyt iso hanke oli Suomen tulevaisuus -tiedesarja, jonka rahoituksen epäonnistuminen ajoi yhtiön maksuvaikeuksiin. Verottaja haki yrityksen konkurssiin elokuun lopulla verorästien takia.
”Rahoituspohja näin kunnianhimoiselle projektille oli liian ohut. Selkärankamme murtui, vaikka mukana on yli 20 yritystä, eri toimialatahoja, johtavia yliopistoja ja tutkimuslaitoksia sekä säätiöitä. Epäonnistuminen oli liikkeenjohdollinen ja taloudellinen, ei sisällöllinen”, yhtiön perustaja ja vastaava tuottaja Michael Franck sanoo.
Franck Media on keskittynyt suomalaisyritysten historiaa käsitteleviin dokumenttielokuviin. Sen liikevaihto oli vuonna 2015 noin 1,3 miljoonaa euroa. Tulos painui noin 100 000 euroa tappiolle.
Yhtiön sisältöjen suurin ostaja on viime vuodet ollut MTV Oy. Franckin mukaan MTV:n viimeaikaiset talousvaikeudet ovat heijastuneet myös Franck Median toimintaan. 
”MTV on ollut omassa ahdingossaan ja meidän uusien formaattien kehittäminen joutui sivuun akuutimpien asioiden alta. Arvostamme suuresti jo yli 15 vuotta kestänyttä yhteistyötä MTV:n uutistoiminnan kanssa.”
Yhtiössä työskenteli vakituisesti 12 henkilöä, joiden palkanmaksu on lopetettu. Työntekijät voivat hakea palkkasaataviaan lakisääteisen palkkaturvan kautta. 
Yhtiö on työllistänyt vuositasolla myös noin 10 freelanceria, joista kahdella on merkittäviä palkkasaatavia. Journalistiliiton lakimiehen Jussi Salokankaan mukaan freelancereiltä jää yhteensä noin 13 000 euron palkkiot saamatta, koska palkkaturva koskee vain työsuhteista työtä. Palkkojen saamiseksi ainoa vaihtoehto on odottaa mahdollista jako-osuutta konkurssipesästä.
Franck Median omistajat selvittävät mahdollisuuksia toiminnan jatkamiselle jossain muodossa. Yhtiö on perustettu nykymuotoisena vuonna 2008.
Yhtiön perustajan Michael Franckin ura television ja dokumenttielokuvien parissa alkoi jo 1970-luvulla Lähi-idästä, missä hän toimi kirjeenvaihtajana. Franck on saanut töistään useita koti- ja ulkomaisia palkintoja ja huomionosoituksia.