Director’s Cut irtisanoi kuusi

MTV:lle tuotantotekniikan alihankintaa tekevä Director’s Cut (DC) on irtisanonut kuusi työntekijää yt-neuvottelujen seurauksena. Heistä viisi on Journalistiliiton jäseniä. MTV:n uutisyhtiö Mediahub Helsinki siirsi nyt irtisanotut työntekijät liikkeenluovutuksella DC:lle, joka aloitti saman tien yt-neuvottelut kesäkuun puolivälissä.

Liikkeenluovutuksen jälkeen kävi ilmi, että Mediahub lopettaa vuoden 2017 alusta kuvaussihteerien käytön uutistoiminnassaan. Liikkeenluovutuksessa DC:lle siirtyi kuvaussihteerien lisäksi myös ohjaajien ammattiryhmä, jonka työaikaa Mediahub oli jo aikaisemmalla päätöksellään ilmoittanut lyhentävänsä.

Taloudellisissa vaikeuksissa kamppaillut MTV on viime vuosina ulkoistanut ohjelmatuotantoaan alihankkijoille. Tällä erää MTV:n omistama Mediahub siirsi myös yt-neuvottelut ja irtisanomiset alihankkijalleen.

OIKAISU 26.7.2016 kello 7.55: Yt-neuvotteluissa irtisanottujen kokonaismäärä on kuusi, ei viisi kuten alkuperäisessä uutisessa todettiin.

Journalistin toimitus