Elina Grundström JSN:n puheenjohtajaksi

Julkisen sanan neuvoston (JSN) uudeksi puheenjohtajaksi on valittu vapaa toimittaja ja tietokirjailija Elina Grundström, 52.

Julkisen sanan neuvoston kannatusyhdistys päätti valinnasta maanantaina. Grundström on neuvoston ensimmäinen kokopäivätoiminen puheenjohtaja. Hän aloittaa tehtävässä 1.1.2016.

Grundström seuraa tehtävässä Risto Uimosta, joka on johtanut Julkisen sanan neuvostoa vuodesta 2010. Uuden puheenjohtajan toimikausi on neljä vuotta. Sama henkilö voi toimia puheenjohtajana korkeintaan kaksi kautta.

Valtiotieteiden maisteri Grundström on toiminut monipuolisesti media-alan tehtävissä, muun muassa Vihreän Langan ja Ylioppilaslehden päätoimittajana ja Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessorina. Hän on julkaissut useita tietokirjoja ja hänet tunnetaan kantaaottavana kolumnistina, yhtenä erityisalanaan sananvapausasiat. Media-alaa Grundström on seurannut myös Markkinointi&Mainonta-lehdessä. 

Puheenjohtajan valinta tehtiin ensimmäistä kertaa JSN:n historiassa avoimella haulla. Hakemuksia tuli 18. Valintaa valmistelleen lautakunnan puheenjohtajan Arto Niemisen mukaan hakijajoukko oli kovatasoinen ja tasainen. Valintalautakuntaan kuuluivat Niemisen lisäksi Jukka Holmberg Sanomalehtien Liitosta, Mikko Hoikka Aikakausmediasta ja Atte Jääskeläinen Yleisradiosta.

Julkisen sanan neuvosto on tiedotusvälineiden kustantajien ja toimittajien perustama elin, jonka tehtävänä on tulkita hyvää journalistista tapaa sekä puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta.

Lue lisää aiheista: