Sattuu ja tapahtuu

Alustavat kuvatekstit

Olen juuri saanut kouraani painotuoreen ”Provinssi-Rumban”. Kaikki näyttää hyvältä, kunnes pääsen keskiaukeaman kuvagallerian pariin, kirjoittaa Antti Lähde.

Siinä se lukee, painettuna: Tatu Frrrrssscchhchnn. Tuijotan epäuskoisena tv-kasvo Ferchenille antamaani uutta sukunimeä, ja kauhu jäätää sydämeni.

On kaunis lauantaiaamu kesäkuun 2003 Provinssirockissa. Olen juuri saanut kouraani painotuoreen ”Provinssi-Rumban”, Rumban kunnianhimoisen erikoisnumeron, johon piskuinen työryhmämme on naputtanut yön pimeinä tunteina viimeisiä keikka-arvioita ja uutispätkiä paikan päältä Törnävänsaaresta.

Kaikki näyttää hyvältä, kunnes pääsen keskiaukeaman kuvagallerian pariin.

Aivoni lyövät sekunnin ajan tyhjää, kunnes tajuan, että toimitukseen sähköpostilla lähettämieni valokuvien oheen kirjoittamani viitteelliset tekstit on laitettu sellaisenaan lehteen, vaikka niitä ei ole painokelpoiseksi tarkoitettu.

Lamaannun, hyperventiloin hieman.

Silmäni hakeutuu ensimmäisenä kahta sammunutta juhlijaa esittävän kuvan alle: parivaljakko nukkuu päällekkän

Yläpuolelta löytyy tuokiokuva ensiaputeltasta: kaatui ja loukkasi kätensä

Kwan-yhtyeen Marikon kuvan yhteydessä lukee:

Kwanin Mariko Mariko sanoo: ”Toi on niin äijä toi laulaja Chriss Cornell, l.”

Kaikkialla kirjoitusvirheitä, pieniä alkukirjaimia, puuttuvia välimerkkejä. Kaiken kruununa mykistävä Tatu Frrrrssscchhchnn – ja sivun ylälaidassa:

Kuvatekstit: Antti Lähde

Yhdessä kuvassa poseeraa toimittajakollegani Tero Kartastenpää. Kiitän luojaani, että olen kirjoittanut hänen monimutkaisen sukunimensä oikein enkä ole turvautunut sen kohdalla yleisesti tunnettuun hellittelymuotoon ”Tero Paskapää”.

Tero olisi varmasti ymmärtänyt, maailmankaikkeus välttämättä ei.

Kirjoittaja on Aamulehden toimittaja.

Edit 29.9.2015. Kirjoitukseen lisätty alkuperäisessä tekstissä olleita virheitä, joista osa oli viimeistelyvaiheessa epähuomiossa korjattu.
Journalistin toimitus