Kuolleita

Uutisten edelle meni vain Lapin luonto

Mediatoimittaja Veli-Matti Huotari 11. 4. 1962 Kuopio – 5. 1. 2022 Helsinki

Loppiainen toi mukanaan suru-uutisen: Yle uutisten buukkeri Veli-Matti ”Vellu” Huotari menehtyi sairauskohtauksen seurauksena.

Huotari toimi kuvanauhoittajana, mikserinä, ohjaajana, leikkaajana ja buukkerina eli kuvatuotannon työnjohtajana.
Uutiset olivat Huotarille kaikki kaikessa, mikään ei ollut lähetysten ulosmenoa tärkeämpi. Monta lähetystä hän pelastikin viime hetken interventiollaan.

Välillä Huotari oli Nelosen uutisissa leikkaajana. Yleen hän palasi, kun Yle24-kanava perustettiin ja tarvittiin Huotarin kaltaista rautaista ammattilaista. Hän oli vakiotekijä myös olympialaisissa – ja aina siellä, missä tarvittiin nopeutta ja hyviä hermoja.

Huotari oli sitkeä sissi, sukeltaja ja laskuvarjohyppääjä. Eräällä kalareissulla hän ajoi moottorikelkalla sulaan. Jään reunalla oli paksusti lunta, ja ote lipsui. Vellu irrotti ämpäristä kannen ja kauhoi sillä lumen pois. ”Älkääs ny hermoilko”, kuului ohje uutiskiireissäkin.

Iän myötä tulleet ”pikku krempat” eivät saaneet häntä hidastamaan vauhtia. Kerran sairaalaan joutuessaan hän pyysi esimieheltä kokiksen ja työläppärin. Pettymys paistoi kasvoilta, kun vain toinen toive toteutui.

Vellulle uutisia tärkeämpi oli vain Lapin luonto. Siitä hän nautti piilokämpillään Utsjoella.

Lue lisää aiheista: